Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima zi a vizitei oficiale a ministrului Natalia Elena Intotero în Israel

Natalia Intotero intalnire

În perioada 16-19 aprilie 2019, doamna Natalia Elena Intotero, Ministrul pentru românii de pretutindeni, efectuează o vizita oficială în Israel, unde se va întâlni cu reprezentanții comunităților românești, precum și cu oficialități.

În ziua de marți, 16 aprilie 2019, ministrul a fost primit la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești din Țara Sfântă. În cadrul întâlnirii, s-au discutat unele aspecte ale prezenței pelerinilor români în Țara Sfântă.

Totodată, doamna ministru s-a întâlnit la sediul Reprezentanței cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, aflat în Țara Sfântă împreună cu un grup de pelerini din Germania. În cadrul discuțiilor, s-a accentuat rolul important al Bisericii Ortodoxe Române și bună cooperare a acesteia cu MRP în păstrarea și promovarea identității lingvistice și spirituale, precum și a culturii românești din diaspora.

Citește și: Bărbatul care şi-a omorât fosta concubină în zona depoului Gării de Nord a fost prins

De la ora 13.00, ministrul român a avut o întâlnire oficială la primăria Ierusalimului cu viceprimarul Yosef Daitsh, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale prezenței românești în Orașul Sfânt, subliniindu-se buna relație dintre cele două state, prezența numeroasă a pelerinilor români la Locurile Sfinte și rolul important al Reprezentanței Patriarhiei Române pentru susținerea pelerinilor români.

In după-amiaza zilei de marți, ministrul Intotero împreună cu rabinul Iosef Wasserman, rabinul comunității originarilor din România, a vizitat kibbutz-ul Ramat Rachel, la invitația rabinului pensionarilor armatei, Iosif Harel, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.