Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar PSD, condamnat la patru ani de închisoare

decizie instanta

Primarul comunei Tritenii de Jos (județul Cluj), Valer Sașa (PSD), a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu în formă continuată.

Citește și: Schimb dur de replici Toader - Iordache / Ministrul Justiției pune castenele fierbinți în curtea PSD

Primarului i s-a interzis și dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat pentru o perioadă de 3 ani. De asemenea, mai este obligat să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 4800 lei.

”În temeiul dispoziţiilor art. 386 Cod procedură penală dispune schimbare încadrării juridice a faptelor din unsprezece infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu, fapte prevăzute de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, în participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul SV la pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 70 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a acestei hotărâri de condamnare. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 4800 lei (4300 lei avansate în cursul urmăririi penale şi 500 lei în cursul judecăţii). În temeiul art. 272, art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul apărătorului din oficiu se suportă din fondul special al Ministerului Justiţiei, după cum urmează: suma de 130 de lei pentru av. Cantor Claudiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 15 aprilie 2019”, arată instanța de judecată.

Citește și: ALERTĂ Votul asupra moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader va fi dat miercuri în Senat/ SURSE

Decizia Judecătoriei Turda nu este definitivă. Valer Sașa nu a recunoscut faptele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.