Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei şi Asociaţia ACCEPT au ajuns la o înţelegere privind organizarea Bucharest Pride 2021 - Numărul maxim legal de persoane la marş este de 500

Inquam Photos / Octav Ganea
pride

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat luni organizarea de către Asociaţia ACCEPT a marşului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane, potrivit news.ro.

De asemenea, „reprezentanţii Capitalei au solicitat Asociaţiei ACCEPT ca, pe toată perioada desfăşurării marşului, să respecte dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei Sars-CoV-2”, arată PMB, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în acelaşi timp, poate genera riscuri de siguranţă conform organelor de specialitate, dar şi contextul pandemic, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiţii normale de desfăşurare, mai indică sursa menţionată.

Reprezentanţii ACCEPT au avut o întâlnire la PMB, înaintea căreia au precizat că nu vor accepta nicio altă rută alternativă pentru participanţii la marş şi care îi va „readuce în conul de umbră” din care s-au zbătut să iasă în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. „Toate autorităţile trebuie să înţeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază”, a adăugat asociaţia, într-o postare pe pagina de Facebook.

Reprezentanţi ai comunităţii LGBT s-au adunat, vineri, la sediul Primăriei Capitalei, pentru a protesta faţă de faptul că autoritatea locală nu şi-a dat acordul pentru organizarea marşului Bucharest Pride pe Calea Victoriei. Primăria Capitalei a transmis că s-au oferit mai multe opţiuni Asociaţiei ACCEPT, întrucât pe Calea Victoriei s-ar crea o densitate mare de oameni, iar forţelor de ordine le-ar fi dificil să asigure protecţia manifestanţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.