Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria condusă de preşedintele PSD Călăraşi, 'călcată' de mascaţi. Dosar cu ramificaţii în 25 de judeţe şi în Capitală

Pressalert.ro
Mascati

Peste 100 de percheziții în București și 25 de județe au avut loc miercuri dimineață la persoane şi instituţii bănuite că au făcut achiziții fictive în valoare de 2 milioane de euro. Achizițiile s-au făcut de la firme care nu au personal angajat, administrate de aceleași persoane fizice. Printre instituţiile vizate se află şi Primăria Lehliu Gară, condusă de preşedintele PSD Călăraşi, Iulian Iacomi.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au făcut 102 percheziții domiciliare și au pus în aplicare 15 mandate de aducere în județele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București.

Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții.

Potrivit jurnalistului Marin Badea, sunt vizate presupuse achiziții fictive de bunuri și servicii constând în amenajarea și utilzarea de locuri de joacă pentru copii. Perioada vizată este 2007 – 2012. La Primăria Lehliu-Gară, condusă în prezent de preşedintele PSD Călăraşi, faptele vizate s-au produs pe mandatul primăriței Ileana Ion.

Acțiunea de miercuri dimineaţa a avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.0000 de euro.

Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate.

Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.