Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Miercurea Nirajului solicită Ministerului Mediului să aprobe împuşcarea unui urs care a atacat un locuitor

Facebook
urs ursi

Primarul oraşului Miercurea Nirajului, Toth Sandor, a anunţat, miercuri, că a solicitat Ministerului Mediului să aprobe împuşcarea unui urs care a atacat şi rănit un bărbat, de 40 de ani, în extravilanul localităţii, fiindcă actele normative în vigoare permit autorităţilor să ia măsuri doar în intravilan.

"Un bărbat de 40 de ani din Moşuni a fost atacat de un urs, luni seara, în extravilanul dintre Şardu Nirajului şi Moşuni, provocându-i răni grave la cap. Starea lui este stabilă, dar are nevoie de o intervenţie chirurgicală. Zona respectivă este considerată cu risc ridicat în ceea ce priveşte populaţia de urşi. Potrivit asociaţiei de vânătoare, 7 urşi trăiau pe acest teren de 7.000 de hectare în urmă cu 15 ani, dar acum sunt peste 40. Potrivit oamenilor care locuiesc acolo, urşii vin tot mai des şi în zonele intravilane locuite (...) Nu mai putem aştepta, nu mai putem lăsa ca urşii să mai facă victime. Din acest motiv, Primăria oraşului Miercurea Nirajului a trimis o cerere la Ministerul Mediului prin care solicită aprobare pentru împuşcarea ursului atacator', a arătat Toth Sandor într-un comunicat de presă.

Primarul oraşului Miercurea Nirajului susţine că administraţia a luat măsurile necesare, însă nu poate acţiona în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 81, deoarece actul normativ se aplică numai cazurilor din intravilanul localităţilor, iar în ceea ce priveşte atacurile din extravilan, aşa cum s-a întâmplat în cazul bărbatului, actul normativ nu poate fi aplicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.