Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Târgu-Jiu va monitoriza ghenele de gunoi: Municipalitatea vrea să verifice în felul acesta dacă firmele de salubritate își fac treaba

gunoi menajer containere

Primăria Târgu-Jiu intenţionează să instaleze un sistem video de supraveghere a ghenelor de gunoi din oraș, pentru a vedea dacă societatea care se ocupă de serviciul de salubrizare ridică deșeurile, dar și pentru depistarea și sancționarea celor care aruncă gunoiul la întâmplare, potrivit mediafax.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

Autorităţile din Târgu-Jiu vor să instaleze camere video de supraveghere în toate punctele de colectare a gunoiului din municipiu, pentru a observa dacă angajații firmei de salubritate ridică gunoiul și dacă locatarii aruncă deșeurile în locurile special amenajate.

Proiectul a fost anunțat, miercuri, după ce, în luna ianuarie, polițiștii locali au amendat operatorul serviciului de salubrizare cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea obligației de a asigura curățenia în locurile special amenajate de depozitare a reziduurilor menajere.

"A fost o propunere care a venit în urma unor discuții pe care le-am avut cu șeful Serviciului de Gospodărire Comunitară. Cred că ar fi, pe de-o parte, în interesul majorității cetățenilor din municipiul Târgu-Jiu, care respectă regulile, în primul rând regulile de bun simț, nu neapărat de lege, dar și în interesul autorității care ar putea să verifice mult mai atent modul în care se face colectarea deșeurilor din cartierele din municipiul Târgu-Jiu. Avem, în ultimul timp, destul de multe reclamații venite de la cetățenii din Târgu-Jiu, că nu se ridică gunoiul la timp de la ghenele de gunoi din acele cartiere și de aceea am considerat că este binevenită o astfel de măsură”, a declarat, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Deocamdată nu se cunosc costurile unei astfel de investiții, Romanescu cerând Direcției Tehnice un studio pentru a vedea care ar fi suma care ar trebui prevăzută în buget, pentru a putea achiziționa aceste camere și pentru a crea acel sistem de monitorizare.

Fostul director al firmei de salubritate din Târgu-Jiu, Luis Popa, critică inițiativa de montare a camerelor de supraveghere la ghenele de gunoi și consideră că altele ar fi probelemele orașului.

"Din punctul meu de vedere, nu este o propunere foarte bună, având în vedere că în municipiul Târgu-Jiu mai sunt multe de făcut, până a ajunge la a monta astfel de camere. Noi, în Târgu-Jiu, încă avem probleme cu câinii, cu caii care merg prin oraș liberi, nu știm să-l promovăm pe Brâncuși cum trebuie, centrele de copii, mă refer la cele sportive, încă nu funcționează. Și noi insistăm să punem camere în aceste puncte de colectare din oraș. (…) Există un contract de concesiune, care are anumite grafice de colectare, acele grafice de colectare pot fi verificate, sunt oameni din primărie care pot să facă acest lucru, există stații prin care se transmite ce se întâmplă în oraș, există GPS-uri la mașini să se vadă de câte ori trece acea mașină pe fiecare stradă, deci practic există alte soluții care pot fi puse în practică până la a monta aceste camere ", spus Luis Popa, directorul Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi a Activităţilor de Salubrizare Gorj, din subordinea Consiliului Judeţean Gorj.

Polițiștii locali avertizează că persoanele care aruncă deșeurile menajere lângă ghenele operatorului serviciului de salubrizare riscă să primească o amendă în valoare de 1.000 de lei.

"Polițiștii locali vor verifica existența contractelor de salubrizare pentru ridicarea deșeurilor menajere, atât în cazul persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice care își au domiciliul sau sediul în imobilele individuale de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei", a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.