Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primărie sub asediul romilor: Întorși de la cerșit din Anglia, ‘stranierii’ au încălcat izolarea și terorizează comuna pentru a obține mâncare

Primăria din Teliu este sub asaltul țiganilor. O bandă de 20 de țigani întorși de la cerșit din Anglia și Germania au băgat spaima în personalul Primăriei. Țiganii au fost introduși în izolare la întoarcerea în țară.

Aceștia însă nu respectă izolarea, ci circulă în voie pe străzi, urlând și strigând că nu au bani de mâncare și de băutură. Mai mult, au luat cu asalt Primăria cerând de mâncare.

Țiganii se plâng că nu au bani să-și procure mâncare și i-au cerut primarului să îi aprovizioneze cu alimente.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public

„Au venit peste noi în primărie cerând de mâncare. Le-am explicat că nu pot să le asigur hrana decît celor care se află în carantină. Pentru cei care se află în izolare este problema lor, eu ne avînd nici un ordin s-au o bază legală în acest sens, așa spune legea. Problema este că au început să amenințe că vin la primarie și fac praf toată primaria dacă nu le dau bani de mîncare. În fondurile primăriei nu pot umbla că nu sunt banii mei. Dar ei nimic, m-au amenințat că îmi vor da foc la primărie. Am făcut o adresă către Prefectura Brașov să ne trimită sprijin. Nici Poliția nu le face față, avem doar doi lucrători în comună, care nu pot face față unui asemenea asalt”, a declarat pentru stiripesurse.ro Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu.

Citește și: Medicii trag semnalul de alarmă! A fost raportată încă o complicație gravă asociată cu COVID-19

"Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt în permanență la datorie, în misiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației sau escortarea convoaielor auto.
În acest sens, acțiunile cu efective mărite ale polițiștilor brașoveni, alături de polițiști locali, jandarmi și militari, se desfășoară pe raza întregului județ în vederea verificării modului de respectare al reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.
Efectivele mixte constituite la nivelul întregului județ, inclusiv în zonele rurale (respectiv zonele cu “potențial risc” așa cum au fost menționate în spațiul public, cum ar fi de exemplu localitățile Teliu, Tărlungeni, mun. Săcele-cartier Gârcini) sunt foarte bine dimensionate  nefiind înregistrate, până în acest moment, probleme de tulburare a ordinii și siguranței publice, care să impună măsuri suplimentare de aplicare a legii.
Forțele de ordine acționează pentru aplicarea măsurilor stabilite prin Ordonanțele Militare adoptate, în scopul prevenirii și limitării răspândirii COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică.
Reamintim tuturor cetățenilor faptul că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.
Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.
Vă rugăm să rămâneți în casă pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brașov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.