Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul 007: Un edil a dejucat planurile unei grupări infracționale

646x404

Primarul unei comune din Sălaj a „mirosit” un grup infracțional care escroca edili și l-a dat pe mâna Parchetului. Escrocii se dădeau inspectori de integritate și au reușit să păcălească mai mulți primari din cel puțin cinci județe.

Falșii inspectori ANI l-au contactat inițial telefonic pe primarul comunei sălăjene Vîrşolţ.

„Au sunat la primărie joi, 19 noiembrie, cam pe la 11.40. S-au recomandat că sunt de la Bucureşti, de la ceva agenţie care avea cuvântul integritate în titlu, şi au transmis o notă telefonică. Deşi angajata primăriei a insistat să spună cine este, persoana de la celălalt capăt al firului nu şi-a dezvăluit identitatea. După câteva minute, am primit un fax de pe un număr de Cluj – deşi ei spuneau că sunt din Bucureşti – pe care nu se putea distinge cine semnează”, a declarat primarul Breda Lajos, citat de Adevărul.

Acesta a povestit că în aceeași zi a fost sunat de un coleg dintr-o altă comună care deja semnase contract cu agenția respectivă și avea dubii că procedase corect. Acesta a fost momentul în care Breda Lajos a decis să sesizeze autoritățile. A doua zi dilul a fost vizitat de o femeie care s-a recomandat a fi inspector de integritate și care i-a dat să semneze mai multe documente. În acel moment, în birou au intrat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, care, sesizaţi fiind de edil,  au organizat un flagrant.

În urma flagrantului trei falși inspectori de integritate au fost reținuți. Potrivit anchetatorilor, gruparea încheia cu primarii un contract pe 4 ani, în valoare de 3.500 de euro, în schimbul căruia promiteau implementarea unui „sistem informatic integrat”. În contract se preciza că, în cazul rezilierii, beneficiarul - adică primăria - era obligată să plătească o taxă de aproape 2.400 de euro.

Sursa foto: Adevărul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.