Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu: 'Taxe de salubritate mai mari pentru încurajarea colectării selective a deșeurilor'

Bucuresti FM
colectare selectiva deseuri

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că primăria nu mai subvenționează din acest an taxa de salubritate pe care o plătesc bistrițenii pentru a încuraja cetățenii să colecteze selectiv și producă mai puține deșeuri, anunță MEDIAFAX.

Din acest an, bistrițenii plătesc taxe mai mari pentru ridicarea gunoiului și pentru transportul acestuia la depozitul ecologic de la Tărpiu. Sumele sunt cu aproximativ 75% mai mari decât în 2019, după ce Primăria a eliminat subvenția pe care o acorda pentru colectarea gunoiului.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că prin eliminarea subvenției vrea să-i încurajeze pe bistrițeni să colecteze selectiv și producă mai puține deșeuri.

„Cred că subvenționarea altor activități pe care vrem să le încurajăm este binevenită și mă refer la transportul public – să încurajăm transportul public, ca oamenii să îl folosească în detrimentul mașinilor personale. Cred că merită subvenționată activitatea de sport a elevilor pentru accesul la bazine sau la cluburile sportive. Subvenționarea producerii de deșeuri nu cred că trebuie făcută! Trebuie să fim conștienți de faptul că deșeurile trebuiesc plătite și trebuie să conștientizăm oamenii că trebuie să facă colectarea selectivă și să producă mai puține deșeuri”, a spus Ovidiu Crețu.

Citește și: Liviu Dragnea, supus torturii în închisoare

Astfel, utilizatorii casnici din Bistrița plătesc din acest an o taxă de salubritate de 11,5 lei/persoană/lună. Anul trecut, bistrițenii au plătit doar 6,6 lei, iar efortul bugetar pentru subvenționarea taxei a fost de 3 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.