Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei Răzvan Sava îl somează pe vicepremierul Vasile Dâncu

sava

Primarul Capitalei Răzvan Sava anunță că se vede nevoit, ca în urma presiunilor care se fac asupra sa pentru deschiderea stadionului, să repete că Arena Națională nu are autorizație de securitate de incendiu, drept urmare îl somează pe vicepremierul Vasile Dâncu să elaboreze normele legislative necesare, ca problema să se rezolve.

”Am văzut că în ultima vreme foarte mulți fac presiuni pentru deschiderea stadionului Arena Națională. Vreau să fac câteva precizări. Stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu. Conform legii, nu putem organiza evenimente sportive fără această autorizație. Am văzut că cei de la IGSU încearcă să arunce pisica spunând că se pot organiza evenimente și în aceste condiții, cu asumarea răspunderii de către Primăria Municipiului București. Eu știu că derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceaușescu.  Nu am auzit ca într-un stat de drept să existe acest concept, adică acolo unde legea prevede ceva, tu să o ignori și să faci excepție. Le-am cerut în mod expres celor de la IGSU să îmi spună dacă îndeplinim condițiile legale pentru a desfășura activități. Le-am cerut să ne spună dacă, strângând acoperișul și limitând astfel riscurile, îndeplinim condițiile legale. Nu am primit niciun răspuns scris”, explică edilul pe pagina de Facebook.

Mai mult chiar, primarul Capitalei precizează că a avut întâlniri cu vicepremierul Dâncu și ministrul Tobă pentru a discuta pe marginea situației Arenei Naționale. Nu au ajuns la nicio concluzie, deși ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este autoritatea reglementatoare pe acest domeniu. Drept urmare se simte nevoit să îi ceară ministrului Dâncu să rezolve problema pe cale legală, ca să nu fie el nevoit să facă derogare de la lege.

”Am avut întâlniri cu domnul vicepremier Vasile Dâncu și domnul ministru Petre Toba. Înțeleg că un guvern tehnocrat nu își poate asuma răspunderea politică, dar ei pot, conform legii, să își asume rezolvarea problemei stadionului Național Arena. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este autoritatea reglementatoare pe acest domeniu. El poate schimba sau nu normativul care stabilește dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperișului este sigur sau nu.  Au posibilitatea legală să facă acest lucru.  În funcție de acest normativ vom ști dacă putem juca cu acoperișul acesta sau dacă va trebui să îl dăm jos și să facem astfel stadionul funcțional. Îi cer și pe această cale ministrului Dâncu să grăbească apariția acestor norme. Vreau ca bucureștenii să înțeleagă că voi respecta legea.  Nu o voi încălca chiar dacă și eu mi-aș dori să văd meciuri desfășurându-se în București.  Propunerea celor de la IGSU de a juca pe Arena Națională pe propria răspundere nu o pot lua în seamă. O calific ca fiind neprofesionistă și în afara cadrului legal. Legea este lege, iar eu nu pot aplica principiul “merge și asa".  Am văzut cu toții ce a însemnat pentru România acest principiu. Am văzut ce s-a întâmplat în București, când s-a mers pe principiul “lasă că merge și asa”. În concluzie, Arena Națională va rămâne închisă până când va avea toate autorizațiile necesare”, a mai scris primarul.

Mai mulți oficiali din lumea fotbalului au cerut ca stadionul național să fie deschis pentru a organiza meciuri de fotbal. Însă primarul Capitalei refuză pentru că actele nu sunt în ordine, iar asta ar însemna un risc pentru spectactorii care vor merge la meci.

Citește și Răzvan Sava: Fosta administrație a recepționat Arena Națională, deși se știa că nu e aviz de la ISU

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.