Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Chiajnei, atacă inițiativa FRF de a interzice disputarea meciurilor din Liga 1 Betano pe terenuri sintetice

Mircea Minea

Mircea Minea, primarul Chiajnei, nu acceptă iniţiativa Federaţiei Române de Fotbal, de a interzice disputarea meciurilor din Liga 1 Betano pe terenuri sintetice. Regula ar urma să intre în vigoare din sezonul următor, iar echipa Concordia Chiajna ar fi dezavantajată, relatează mediafax.

Citește și: S-a aflat! Câți bani a încasat statul din taxa clawback în doar câteva luni

Este singura formaţie din primul eşalon care foloseşte un astfel de gazon. Minea face trimitere la campionatul Olandei, unde majoritatea echipelor au sintetic. De asemenea, la Campionatul Mondial din Rusia anumite partide s-au disputat pe terenuri hibrid. ”Clubul Sportiv Concordia are cel mai tare teren din România la ora actuală. Cei care conduc sportul sau fotbalul nu sunt bine informaţi de UEFA. În Olanda se joacă, în 70% din cazuri, pe terenuri sintetice. CM din Rusia s-a jucat pe teren sintetic, hibrid. Poate nu se ştiu aceste lucruri. Există contestaţii, căi de atac. Nu domnul Burleanu decide o investiţie a unui club. Aici sunt bani pe termen lung. Când am luat aprobarea asta mi s-a spus că se poate. Tot FIFA sau UEFA ne-au dat aprobare şi nu ne jucăm cu vorbele aruncate în vânt şi cu investiţiile. Nu ne dă domnul Burleanu bani nouă”, a declarat Mircea Minea pentru Telekom Sport.

Anunţul interzicerii suprafeţelor sintetice în Liga 1 a fost făcut de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, la mijlocul lunii decembire. Astfel, din următorul sezon al campionatului primei ligi, echipele pot evolua pe terenuri cu iarbă naturală sau hibrid. ”Începând cu sezonul 2019-2020 în Liga I nu se va mai putea juca pe suprafeţe cu gazon artificial. În ultimii doi ani am văzut reacţiile jucătorilor şi antrenorilor faţă de terenul de la Chiajna. Aşa că din următorul sezon toate suprafeţele de joc din Liga I vor fi cu gazon natural sau gazon hibrid”, declara Burleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.