Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Berlin propune un tarif unic de un euro pe zi pentru toate mijloacele de transport în comun

iHeartBerlin
Berlin

Primarul din Berlin, social-democratul Michael Müller propune introducerea unor abonamente anuale pentru transportul public în valoare de 365 de euro, „pentru a face transportul local mai atractiv” și pentru a reduce poluarea, notează site-ul thelocal.de, potrivit Mediafax.

Astfel, prețul unui bilet pentru transportul în comun din capitala Germaniei ar urma să fie de un euro pe zi în cazul în care măsura va fi aprobată.

Pe 10 ianuarie, primarul i-a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Andreas Scheuer, în care i-a solicitat sprijinul pentru această propunere. Guvernul Federal a anunțat recent că intenționează să ofere sprijin mai multor orașe pentru un proiect pilot de reducere la un euro pe zi a tarifului pentru transportul public.

O astfel de decizie ar putea reduce simțitor prețul abonamentelor anuale pentru transportul public berlinez, în condițiile în care, în acest moment, cel mai ieftin astfel de abonament costă 728 de euro.

Citește și: SURSE - Thriller în Parlament: suspans major la moțiunea de cenzură

Anul trecut, Michael Müller a declarat că vrea să se inspire din experiența Vienei, care a introdus prețuri de 365 de euro pe an pentru transportul public încă din 2012.

De altfel, autoritățile de la Viena au introdus și alte măsuri pentru reducerea aglomerației. Astfel, locuitorii capitalei Austriei au la dispoziție o aplicație pentru telefonul mobil prin care, în cazul în care decid să folosească transportul public, bicicleta sau mersul pe jos în locul mașinii personale, primesc bilete pentru muzee, concerte sau alte activități culturale, în cadrul unui proiect pilot care include 1.000 de persoane. În cazul în care proiectul va fi de succes, el va fi extins pentru publicul larg din toamna acestui an.

Utilizatorii aplicației vor primi un bonus de fiecare dată când, prin alegerea transportului public, cu bicicleta sau mersul pe jos, vor evita eliberarea a 20 de kilograme de dioxid de carbon în atmosferă. Aceste bonusuri vor putea fi ulterior folosite pentru plata accesului la spectacole sau expoziții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.