Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Năvodari, condamnat definitiv la închisoare cu executare

DNA

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a fost condamnat vineri, 19 februarie, de către Curtea de Apel Constanța, la un an și jumătate de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Sentința inițială dată de Tribunalul Constanța în luna aprilie a anului 2014 era de trei ani și jumătate de închisoare cu executare, anunță Mediafax.

Nicolae Matei a intervenit pe lângă un ofițer de poliție judiciară, în perioada iunie - octombrie 2012, pentru a se asigura de protecția acestuia în anchetele penale care îl vizau. În schimb, primarul i-a promis ofițerului de poliție două loturi de teren în Năvodari, cu valoarea aproximativă de 46.000 euro.

„Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase”, se notează în comunicatul DNA.

În același dosar, Nicolae Vâlcu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.