Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Emil Boc: La fiecare leu plătit de clujeni prin taxe locale, primăria atrage 2,5 lei din fonduri europene

emil boc

Primarul Emil Boc a anunțat că la fiecare leu plătit de locuitorii din Cluj-Napoca prin taxe și impozite locale, primăria va aduce în bugetul orașului în acest an 2,5 lei din fondurile europene, anunță MEDIAFAX.

Primarul Emil Boc a declarat, luni, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca în care s-a adoptat bugetul pe acest an, că orașul își propune să își consolideze statutul de al doilea centru economic al țării, după București.

Citește și: NUCLEARA - Marcel Ciolacu ofertă directă de alianță politică pentru Victor Ponta

„Vreau să adresez mulțumiri clujenilor pentru faptul că impozitele și taxele locale plătite de ei ne dau șansa să avem un buget local al municipiului în acest an care este în creștere cu 7,39% față de 2019 și se ridică la 353 de milioane de euro. Acest buget are rolul de a consolida statutul Clujului de prim centru economic după București, al doilea contributor după Capitală. De asemenea, bugetul pe anul 2020 consolidează statutul Clujului de oraș magnet, al inovării. În ceea ce privește fondurile europene, prin buget reușim ca, la fiecare leu plătit de clujeni prin taxe și impozite locale, administrația locală să aducă 2,5 lei din fondurile europene”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Cluj-Napoca se îndreaptă spre o dimensiune verde, nepoluantă, astfel că va fi finanțată realizarea unor spații verzi noi pe o suprafață de 120 de hectare.

De asemenea, municipalitatea alocă 13 milioane de lei pentru funcționarea școlilor, în plus pe lângă sumele primite de la Guvern pentru costul standard per elev.

Citește și: Senatorii PSD pun tunurile pe Guvernul PNL: 'Au pus bețe în roate și au blocat procedurile pentru reducerea tăierilor ilegale de lemn!'

Emil Boc a afirmat că din bugetul pe acest an vor fi finanțate, în continuare, proiecte de modernizare a străzilor și de achiziții de mijloace moderne, nepoluante, de transport în comun.

Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca a fost votat cu majoritate. Consilierii locali ai PSD au votat împotrivă, pe motiv că unele proiecte pe care le-au propus nu au fost luate în considerare de conducerea Primăriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.