Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Fritz nu reușește să respecte legea - Instanța a anunțat concursul pentru zeci de posturi în Primăria Timișoara

pressalert.ro
Dominic Fritz

Tribunalul Timiş a anulat organizarea unui concurs pentru 22 de posturi pe perioada nedeterminată la Primăria Timişoara, la sesizarea sindicatului din instituţie. Anularea a venit cu doar o zi înainte să aibă loc concursul. Decizia vine după ce anul trecut instanţa a suspendat noua organigramă de la Primăria Timişoara, transmite news.ro.

Sindicatul din cadrul Primăriei Timişoara a sesizat instanţa de judecată cu privire la concursul anunţat pentru ocuparea unor posturi la instituţie.

"Respinge excepţiile lipsei calităţii de reprezentant, lipsei interesului şi inadmisibilităţii. Admite acţiunea precizată, formulată de reclamantul Sindicat în numele reclamanţilor: Toc Mirela-Adriana, Chiş Culita, Crişovan Florian-Adrian, Belu Alina, Goşa Mirela, Cioca Vasile Florin Alexandru, Suciu Marius Ilie, Hoarca Cristian, Caragiov Cristian, Aştefanoaie Mioara Vasilica, Chetă Vlad Răul, Bandrabur Andrei. Dispune suspendarea concursului de recrutare, cu proba scrisă în data de 11.01.2022, pentru ocuparea pe durata nedeterminată a 22 de funcţii publice de execuţie vacanţe din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Timişoara, până la pronunţarea instanţei de fond”, se arată în decizia Tribunalului Timiş.

La începutul lunii decembrie, Primăria Timişoara a anunţat organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcţii în domenii precum: urbanism, educaţie, turism, infrastructură rutieră, patrimoniu, spaţii verzi, comunicare. Dosarele au putut fi depuse până în 21 decembrie şi s-au înscris 67 de oameni pe 20 de locuri.

Sentinţa instanţei de judecată este executorie, dar nu definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că va atacă decizia instanţei.

"Aşteptăm motivarea deciziei instanţei şi, cu siguranţă, o vom ataca. Avem obligaţia de a asigura continuitatea funcţionarii primăriei, nu în ultimul rând având în vedere că aproximativ 40 de posturi au fost vacantate în ultima jumătate de an. Contestarea acestui concurs este o dovadă clară a faptului că sindicatul doreşte blocarea activităţii Primăriei Municipiului Timişoara, în detrimentul colegilor care încearcă să mişte lucruri pentru timişoreni. Concursul a fost organizat cu acordul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Este foarte clar că trebuie să continuăm reforma pe care am început-o, chiar cu riscul de a deranja în continuare anumite interese. Încrengături care mulţi ani au transformat această administraţie într-un sistem toxic, unde concursurile se dădeau de formă pentru a fi angajate diverse pile şi relaţii. Toate aceste lucruri sunt, însă, pe masa organelor de anchetă, iar timpul va arată cine are dreptate", a reacţionat Dominic Fritz.

Anul trecut, noua organigramă a Primăriei Timişoara a fost adoptată de Consiliul Local la începutul lunii august. La scurtă vreme a fost intentat un proces de către cei afectaţi de schimbare, iar Tribunalul Timiş a stabilit că deciziile conducerii municipalităţii legate de comasarea unor direcţii şi mutarea unor oameni de pe o funcţie pe alta să fie suspendate, până la finalizarea procesului. Printre neregulile invocate se numără şi faptul că hotărârea prin care a fost aprobată organigrama nu a fost supusă mai întâi unei dezbateri publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.