Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe - Eu cred că într-o ţară normală nu există instituţia pensiilor speciale

antal arpad

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) a declarat, joi, că nu este adeptul pensiilor speciale şi consideră că singurul criteriu care ar trebui luat în considerare la stabilirea pensiilor este contribuţia avută la fondul de pensii potrivit Agerpres.

"Eu cred că într-o ţară normală nu există instituţia pensiilor speciale. Fiecare cetăţean ar trebui să ia pensia în funcţie de cât a contribuit la fondul de densii. Câţi ani a lucrat şi cât a contribuit. Eu aş dori să trăiesc într-o ţară în care orice cetăţean să poată să intre pe un site şi să poată să îşi calculeze singur pensia. Asta ar fi normal, din punctul meu de vedere (...) Repet, eu consider că normal ar fi ca fiecare cetăţean să ia pensia în funcţie de cât a contribuit, dar asta sa fie valabil pentru toată lumea", a declarat primarul Antal Arpad.

Acesta a mai spus că până acum trei ani primarii au avut salarii foarte mici, însă situaţia s-a îmbunătăţit după aplicarea noii legi a salarizării.

"În urmă cu trei ani eram undeva pe locul 27 pe lista salariaţilor din Primărie. Nici asta nu era normal, ca peste 20 de subalterni să aibă salariu mai mare decât al primarului, ca principiu vorbind. Acum, cu noua lege a salarizării aceste lucruri s-au pus la punct. Din punctul meu de vedere, consider că singura chestiune legată de stabilirea pensiilor ar trebui să fie cât ai contribuit", a mai spus acesta.

Antal Arpad a amintit, totuşi, ca exemplu pozitiv, faptul că în Ungaria femeile beneficiază la pensie de anumite facilităţi, în funcţie de numărul copiilor pe care îi au.

"În Ungaria, de exemplu, când se calculează pensia se ia în considerare la femei şi câţi copii au şi dacă au mai mulţi copii pot ieşi mai repede la pensie şi pot obţine pensii mai mari, ceea ce este un lucru foarte pozitiv", a mai spus Antal Arpad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.