Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Nicușor Dan anunță: Târgul de Crăciun este gratuit și deschis zilnic până pe 26 decembrie

targ de craciun

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, joi seară la deschiderea Târgului de Crăciun în Piaţa Constituţiei, că este un târg gratuit, iar bucureştenii pot veni zilnic, până pe 26 decembrie. El a adăugat că vor fi concerte, fiind pregătită şi Casa lui Moş Crăciun. Moş Crăciun va veni pe 15 decembrie, însă aşteaptă scrisori în Casa lui Moş Crăciun, a precizat edilul general şi a mai spus că sunt şi activităţi pentru copii, precum şi meşteşugari care vând diverse produse, cât şi mâncare tradiţională şi internaţională, începând de la fasole cu cârnaţi încolo.

„E ziua de deschidere a Târgului de Crăciun. Sunt foarte bucuros că mulţi bucureşteni au venit aici în seara aceasta. După cum vedeţi, e plin. E un târg gratuit. Îi aşteptăm pe bucureşteni în fiecare zi, până în 26 decembrie. O să fie concerte. Există Casa lui Moş Crăciun. Moş Crăciun o să vină pe 15 decembrie, dar până atunci primeşte scrisori în Casa lui Moş Crăciun. Există alte activităţi pentru copii. Există, ca în fiecare an, meşteşugari care vând diverse lucruri. Există mâncare şi tradiţională şi internaţională. Este un loc în care oameni se simt bine”, a afirmat Nicuşor Dan, joi seara, la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea luminilor festive din Capitală, potrivit news.ro.

Întrebat ce bucăţi tradţionale vor fi, edilul general a răspuns: „De la fasole cu cârnaţi încolo”.

Referitor la luminile festive, Nicuşor Dan a explicat că sunt mai multe comparativ cu anul trecut, fiind cumpărate lumini festive în plus de cele existente în valoare de 5 milioane lei. Ca şi anul precedent, instalarea a costat 2 milioane lei, a mai spus primarul Capitalei.

„Nu mai suntem la nivel 2018-2019 pentru că încercăm să facem un echilibru bugetar, dar mult mai multe luminiţe sunt decât anul trecut. Anul trecut le-am pus doar pe cele pe care le aveam deja cumpărate şi am plătit cam 2 milioane lei pe instalare. Anul acesta am pus vreo 2  milioane şi ceva pe instalare şi încă 5 milioane lei pe cumpărare. Deci o să fie mult mai multe lumini ca anul trecut, dar nu întrecem măsura”, a precizat Dan.

 

Bradul de Crăciun este cel mai înalt din Bucureşti, fiind o structură metalică pe care au fost montate luminiţe şi o stea în vârf, îmbrăcată cu opt tone de cetină. Edillul general a afirmat că structura are 30 de metri înălţime. PMB a decis cu ceva timp în urmă să nu mai fie tăiat un brad natural şi să fie utilizată o astfel de structură metalică.

Luminile festive au fost aprinse de trei dintre elevii care au luat medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia: Andrei Chiriţă, David Anghel şi Pavel Ciurea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.