Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul pe care PSD voia să-l EXCLUDĂ din partid a ajuns la DNA: Procurorii îl acuză de un prejudiciu de peste 6 milioane

sigla dna

Petru Nistor, primarul PSD al comunei Mălini din judeţul Suceava, este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Vasile Popescu, preşedinte al unei asociaţii agricole, Ioan Ilişescu, casier în cadrul Primăriei Mălini, Ilie Bîzu, administrator al unor societăţi comerciale.

Citește și: EXCLUSIV! Scandal monstru în SĂNĂTATE! Salarii uriașe, medici umiliți și pacienți lăsați la voia întâmplării .

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2008 - 2016, în calitate de preşedinte al unei asociaţii agricole, Vasile Popescu a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată pe suprafaţă, plăţi compensatorii pentru zona montană defavorizată, plăţi de agromediu şi alte scheme de plăţi directe, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate.

În demersurile sale desfăşurate pe durata celor opt ani, Vasile Popescu a beneficiat şi de ajutorul primarului Petru Nistor.

Citește și: Premieră la nivel global: Cum arată primul robot care a primit cetățenia unui stat

Prin acţiunile sale, Vasile Popescu a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 6.289.304 lei.

În acelaşi context, la data de 15 mai 2013, pentru a dovedi că îndeplineşte condiţiile impuse pentru a beneficia de banii respectivi, Vasile Popescu a completat în fals o declaraţie pe proprie răspundere, prin care atesta faptul că nu este rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv cu persoane ce deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante (în condiţiile în care era afin de gradul II cu primarul Petru Nistor).

Citește și: Olguța Vasilescu pune punctul pe i : Ce se va întâmpla cu pilonul II de pensii

De asemenea, în perioada 2009-2016, pentru a ascunde sau a disimula originea ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de subvenţie de asociaţia agricolă reprezentată de Vasile Popescu, o parte din bani, respectiv 1.267954 lei, au fost transferaţi către societăţi comerciale cu un comportament specific de "firme fantomă", controlate de Ilie Bîzu Ilie, pe baza unor facturi fiscale fictive.

În plus, casierul Ioan Ilişescu este acuzat că a întocmit documentele financiar - contabile necesare transferurilor de bani, cunoscând scopul infracţional urmărit de ceilalţi inculpaţi.

Citește și: A dezvăluit totul! Ce salariu primea jurnalistul Marius Tucă pe vremea când realiza ”Marius Tucă Show” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.