Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Vergil Chițac: 'Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timişoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanţa'

stirileprotv.ro
Vergil Chițac

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a afirmat că locuitorii din municipiu se uită cu invidie la oraşe precum Cluj Napoca, Oradea sau Timişoara şi apoi se plâng pe reţelele sociale cât de rău este la Constanţa, precizând că atunci când vine vorba să se schimbe ceva în bine, oamenii găsesc tot felul de tertipuri pentru a rămâne agăţaţi de vechile metehne. Chiţac a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că după aprobarea regulamentului de acces auto în zona istorică a Constanţei mai multe persoane au încercat să împiedice punerea acestuia în aplicare.

“Constanţa e un oraş fără o zonă pietonală decentă, iar unii vor să rămână aşa. După ce Consiliul Local a aprobat regulamentul de acces auto în zona peninsulară, un grup de vreo 20 de persoane s-a apucat să tragă sforile pentru a împiedica punerea acestuia în aplicare. Este vorba de familiile care au câte două, trei maşini şi care vor să şi le parcheze pe toate sub nas, şi de proprietarii de restaurante care vor să li se permită clienţilor accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate”, a transmis primarul Constanţei.

El a precizat că cetăţenii găsesc tot felul de motive pentru ca lucrurile să nu evolueze.

“Hai să privim realitatea în ochi. Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timişoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanţa. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraş, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agăţaţi de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 maşini în zona pietonală din centru”, a explicat Vergil Chiţac.

El a menţionat că nu va ceda în faţa acestor comportamente.

“Vreau să vă asigur încă o dată că nu voi ceda în faţa acestor comportamente care ne-au blocat în timp mai bine de 20 de ani. Ajunge cu mentalitatea asta păguboasă. Acum lucrăm pentru Constanţa aşa cum ar trebui să fie, nu după cum vor unii să fie. Pot urla ei cât vor, pentru că pur şi simplu nu au dreptate. Avem zeci de milioane de euro alocate pentru alt pavaj pietonal (cel de acum a fost distrus de maşini), am iniţiat regulamente pentru restaurarea imobilelor din peninsulă, avem investitori care au investit milioane ca să restaureze imobile din peninsulă, dar, aparent, nu vrem nimic din toate astea. Noi vrem maşini în faţa casei. Iar pe undeva e şi normal, din moment ce vechiul regulament acorda 3800 de avize de acces. Halal zonă pietonală”, a mai declarat primarul Constanţei.

El a precizat că aplicarea regulamentului de acces în zona istorică nu poate fi amânată decât de instanţă sau de Consiliul Local.

“Să lămurim: amânarea implementării regulamentului nu o poate dispune decât instanţa (pentru nelegalitatea acestuia) sau Consiliul Local (din lipsă de orice urmă de bun-simţ). Aşa că vă invit pe toţi constănţenii să vă spuneţi părerea, poate vă aud şi domnii consilieri: pe străduţele din zona peninsulară vreţi zonă pietonală sau parcare?”, se arată în finalul mesajului primarului Vergil Chiţac.

De la 1 noiembrie, vor fi implementate măsurile prevăzute în Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanţa. Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban, va monta sistemul de semnalizare rutieră.

Primăria Constanţa a anunţat că începând cu data de 15 noiembrie, accesul autovehiculelor în zona istorică a oraşului se va realiza pe baza unui permis de acces. Până atunci, acolo vor putea intra toate autovehiculele şi se va desfăşura o campanie de informare cu privire la noile reglementări.

Regulament de acces prevede ca zona istorică să fie separată în zone exclusiv pietonale şi zone ocazional carosabile iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis.

Există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenţi persoane fizice, pentru rezidenţi persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituţii publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilităţi publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poştă sau curierat şi transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situaţii excepţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.