Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele ARESTĂRI după exploziile de la Beirut - Conducerea portului a fost încătușată și este suspectată de neglijență

beirut

Membrii administraţiei zonei portuare din Beirut au fost plasaţi, miercuri după-amiază, în arest la domiciliu, în cadrul investigaţiei privind explozia soldată cu cel puţin 113 morţi şi mii de răniţi, afirmă surse guvernamentale libaneze, anunță MEDIAFAX.

Nu este clar câte persoane sunt plasate în arest preventiv la domiciliu, dar este vorba despre toate persoanele care au avut responsabilităţi în zona portuară începând din anul 2014, au declarat oficiali guvernamentali de la Beirut citaţi de agenţia de presă Reuters.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

Potrivit concluziilor preliminare ale investigaţiei, este vorba de un caz de neglijenţă privind stocarea în port a unor materiale puternic inflamabile, cel mai probabil nitrat de amoniu. Substanţele erau stocate de mult timp şi nu este clar care este cauza exploziei.

Bilanţul deflagraţiei a ajuns la 113 morţi şi aproximativ 4.000 de răniţi, a declarat miercuri după-amiază ministrul libanez al Sănătăţii, Hamad Hassan, citat de postul Al-Mayadeen, afiliat mişcării şiite Hezbollah. Zeci de persoane sunt încă sub dărâmături.

Daunele sunt estimate a fi între trei şi cinci miliarde de dolari. "Cred că între 250.000 şi 300.000 de persoane au rămas fără locuinţe", a declarat guvernatorul Beirutului, Marwan Aboud, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Times of Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.