Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele arestări în Dosarul în care sunt implicați Sîrbu și Hrebenciuc

catuse

ÎCCJ a decis la solicitarea DNA primele arestări în dosarul Retrocedărilor în care sunt implicați și Ilie Sîrbu și Viorel Hrebenciuc, dar și ASR Prințul Paul și Lia.

Bengescu Dan Costin și Iosif Kadas au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, in timp ce Poenaru Jănică și Iacob Sorin Ion arest la domiciliu.

Pentru restul lotului se vor da sentințe azi la ora 11.00.

I. În baza art.226 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov privind numai pe inculpaţii BENGESCU DAN COSTIN şi KADAS IOSIF zis JOZSI. În baza art.223 alin.2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor BENGESCU DAN COSTIN şi KADAS IOSIF zis JOZSI pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 17 octombrie 2014 până la data de 15 noiembrie 2014, inclusiv.

II. În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov privind pe inculpaţii IACOB SORIN ION şi POENARU JĂNICĂ. În baza art. 218 alin. 1 Cod procedură penală cu referire la art. 219 alin. 1 Cod de procedură penală, art. 227 alin. 2 şi art. 202 alin. 4 lit.d Cod procedură penală, aplică inculpaţilor IACOB SORIN ION şi POENARU JĂNICĂ măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 17 octombrie 2014 până la data de 15 noiembrie 2014, inclusiv.

În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului IACOB SORIN ION obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din ..., iar inculpatului POENARU JĂNICĂ obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din ... fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, şi de a se supune restricţiilor stabilite de acestea.

Conform art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori a instanţei de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi;

b) să nu comunice cu inculpaţii şi suspecţii cercetaţi în dosarul de urmărire penală nr. 63/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov, cu martorii şi experţii din cauză;

În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, inculpaţilor li se atrage atenţia că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin sau a măsurii preventive, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 221 alin. 5 Cod procedură penală, pe durata măsurii, inculpaţii pot părăsi imobilul în care locuiesc pentru a se prezenta la organul judiciar, la judecătorul de drepturi şi libertăţi sau la instanţa de judecată, la chemarea acestora.

În baza art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, copii de pe prezenta cu referire la inculpaţii IACOB SORIN ION şi POENARU JĂNICĂ se comunică, de îndată, fiecărui inculpat la locul de deţinere, Poliţiei loc. Ghimbav, jud. Braşov şi Poliţiei Sectorului 5 Bucureşti, care vor supraveghea respectarea măsurii şi a obligaţiilor determinate, Serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră.

În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatului IACOB SORIN ION de sub puterea ordonanţei de reţinere din data de 16 octombrie 2014 ora 06.30, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Constată că în ceea ce îl priveşte pe inculpatul POENARU JĂNICĂ reţinerea a încetat la data de 16 octombrie 2014, ora 21.40.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 25 lei, se plătesc din fondul Ministerului Justiţiei.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpaţi şi procuror.

Citeste si: DNA cere arestări în Dosarul retrocedărilor in care sunt implicati Hrebenciuc si Sîrbu

******

A nu se rata:

EXCLUSIV Ce e în Dosarul în care sunt cercetaţi Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc/ STENOGRAME

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.