Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele două module ale viitoarei staţii spaţiale chineze s-au contectat pe orbita Pământului

live science
china statie spatiala

Un modul-laborator din structura viitoarei staţii spaţiale a Chinei s-a conectat cu succes luni la modul central al acesteia, aflat deja pe orbita Pământului din anul 2021, realizând astfel încă un pas spre îndeplinirea visului autorităţilor de la Beijing, care doresc să dispună de o prezenţă permanentă în spaţiu, informează DPA.

Presa de stat chineză a raportat că modulul Wentian s-a conectat la structura staţiei spaţiale Tiangong (Palatul Celest), la 13 ore după lansarea sa. Acest lucru înseamnă că staţia spaţială chineză are de acum o structură compusă din două module, după ce modulul central al staţiei, Tianhe, a fost plasat cu succes pe orbita Pământului în aprilie 2021, potrivit Agerpres.

Cei trei astronauţi chinezi - denumiţi "taikonauţi" - aflaţi la bordul staţiei au verificat noul modul la scurt timp după conectarea celor două module.

Al treilea modul urmează să fie lansat în octombrie 2022 şi cel de-al patrulea în decembrie 2022. După conectarea lor, staţia spaţială chineză va putea să găzduiască la bordul ei un echipaj compus din şase astronauţi.

În acel moment, staţia spaţială chineză Tiangong va fi pe deplin funcţională. Ea va avea forma literei T, o greutate de 66 de tone şi va pluti pe o orbită joasă în jurul Pământului, la o altitudine cuprinsă între 340 şi 450 de kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.