Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția armatei Ucrainei după distrugerea barajului de pe Nipru: 'Rușii au cedat nervos'

aljazeera.com
baraj

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Ucrainene de Apărare din Sud, Nataliya Humenyuk, a declarat marți la Radio Svoboda că rușii nu au avut curajul să aștepte contraofensiva ucraineană așa că au aruncat în aer barajul de pe Nipru în speranța că vor zădărnici planurile Kievului.

„Ei (rușii - n.red.) au decis că în acest fel vor putea opri contraofensiva forțelor ucrainene. S-au săturat să aștepte și să ghicească din ce direcție va avea loc (contraofensiva - n.red.). .), au cedat nervos și acum încearcă să mărească suprafața apei, astfel încât apărarea ucraineană să nu poartă forța traversarea Niprului”, a declarat Humenyuk.

Potrivit ei, rușii nu se mai simt în siguranță pe malul stâng. „Își dau seama că de fapt nu există locuri sigure pentru ei pe malul stâng. Și de aceea acţionează deja în același mod pe baza principiului 'După mine, potopul'”, a adăugat aceasta.

Departamentul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis marți pe Telegram că aruncarea în aer a barajului nu va opri contraofensiva.

„Ucraina este dotată cu toate ambarcațiunile necesare pentru trecerea obstacolelor de apă. Acțiunile inamicului nu vor opri Forțele de Apărare ale Ucrainei care sunt gata să elibereze teritoriile ocupate”, potrivit anunțului.

Reacție de la Kiev

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a apreciat marți că Federația Rusă a generat probabil cel mai mare dezastru provocat de om în Europa în ultimele decenii

„Rusia a distrus barajul Kahovka, provocând probabil cel mai mare dezastru provocat de om din Europa în ultimele decenii și punând în pericol viața a mii de civili. Aceasta este o crimă de război teribilă. Singura modalitate de a opri Rusia, cel mai mare terorist al secolului XXI, este să-l alungi din Ucraina”, a scris Kuleba pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.