Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primii pacienți cu COVID-19 au fost internați deja în Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara

Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador, și Dr. Eugen Mihăilă în timpul unei intervenții efectuate cu sistemul robotic da Vinci Xi

La Clinica de Recuperare Cardiovasculară urmează să fie tratați doar bolnavii cu forme ușoare și medii, după ce vor fi evaluați la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara, informează Mediafax. În Clinica de Recuperare Cardiovasculară Timișoara sunt disponibile 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen, informează Mediafax.

Saloanele în care vor fi internați pacienții cu COVID-19 au între două și șase paturi și grup sanitar propriu, aici urmând să fie tratați doar pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus.

Pacienții vor fi evaluați la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timisoara, după care vor fi transferați la spitalul suport COVID 19.

„Avem 48 de paturi în total, 12 la care avem și oxigen, și ne vor fi adresați pacienții de la Spitalul Victor Babeș după o prealabila evaluare a lor la Spitalul de Boli Infecțioase. Asta înseamnă că vom primi forme medii, dar nu severe, neavand anestezie-terapie intensivă. Încercăm să degrevăm Spitalul Victor Babeș, să ușurăm situația de acolo, prin internarea pacienților cu formă medie de boală”, spune dr. Ovidiu Roșu, medic specialist boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, coordonatorul unității.

Unitatea are linie de gardă permanentă și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Citește și: Vladimir Putin, șocat că în era tehnologiei pandemia a lovit atât de puternic: 'O persoană poate rămâne fără apărare!'

„Este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două - trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanțare, de purtat masca și de igienă sanitară. Facem un apel, în continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înșine. Trebuie să fie alături de noi și să ne ajute să depășim acest moment dificil.” spune prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

În Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara sunt internați 125 de pacienți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.