Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul condamnat pentru zădărnicerea combaterii bolilor. Laura Vicol acuză nedreptatea făcută lui Matei Strugurel

Radu Pop
lauravicol.ro
Laura Vicol

Deputatul PSD, Laura Vicol, critică condamnarea la închisoare a lui Matei Strugurel, primul român pedepsit astfel de Justiție, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Deputatul PSD atrage atenția asupra faptului că vorbim despre o persoană cu dizabilități, pe care statul o pedepsește în mod nedrept, în loc să îi ofere ajutor.

”Nu am obiceiul de a comenta deciziiile Justiției, dar, spre deosebire de alții, eu nu pot să exult, ci, dimpotrivă, pot să mă îngrozesc de faptul că cineva este condamnat la 1 an de închisoare cu executare pentru că ar fi zădărnicit combaterea bolilor, deși nu era bolnav de coronavirus.

Vorbim despre un om cu dizabilități - care pot inclusiv explica gestul său de a fugi din spital - și pe care statul în loc să îl ajute îl pedepsește. Și mai este și este bolnav de TBC și îl băgăm între alți deținuți, acum generând de fapt riscul unui dezastru sanitar. Pentru mine, și cred că pentru orice om de bun simț, așa ceva nu este normalitate. Și nici dreptate. Sigur, dorim respectarea regulilor, dar legea nu se aplică doar în literă, ci și în spirit.

Ce fel de satisfacție și cui poate oferi o astfel de pedeapsă, nedreaptă zic, când trăim într-o țară în care zburdă liberi pe stradă criminali de pe șosele, violatori de copii, agresori de soții și așa mai departe cu largul concurs al unor oameni din aceleași instituții care ar trebui să aplice legea așa cum se cuvine?” susține Laura Vicol într-o postare pe rețelele sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.