Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul inculpat în dosarul atacului terorist de la Crocus a făcut recurs împotriva arestării sale

Amincion Islomov

Amincion Islomov, acuzat în dosarul referitor la atacul terorist de la "Crocus", este primul dintre inculpați care a făcut recurs împotriva arestării sale, a comunicat astăzi Tribunalul Basmannîi pentru RIA NOVOSTI, relatează Rador Radio România.

"În instanță a fost primită o contestație împotriva hotărârii privind alegerea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pentru Amincion Islomov", a declarat interlocutorul agenției.

În instanță, Aminchon Islomov a refuzat să recunoască vinovăția.

Procuratura consideră că frații Islomov și tatăl lor Isroil, precum și Alisher Kasimov, care a închiriat apartamentul suspecților, știau despre intențiile de a comite un atac terorist și sunt acuzați de sprijinirea și complicitatea teroriștilor.

După cum relatează RIA NOVOSTI, Tribunalul Basmannîi din Moscova a arestat în total în acest dosar opt persoane.

Cine sunt cei care au tras?

  • Dalerdjon Mîrzoev: Bărbatul de 32 de ani a fost primul acuzat adus în faţa instanţei. Mîrzoev, din Tadjikistan, era înregistrat cu o şedere temporară pentru trei luni în oraşul Novosibirsk din sudul Rusiei, în Siberia, dar aceasta expirase, potrivit RIA Novosti.
  • Saidakrami Raceabalizoda: Acesta a apărut ca al doilea acuzat şi a declarat în faţa instanţei că avea documente de înregistrare ruseşti, dar că nu-şi aminteşte unde se află acestea. El a comunicat prin intermediul unui interpret, potrivit RIA Novosti. Raceabalizoda s-ar fi născut în 1994.
  • Şamsidin Fariduni: S-a născut în 1998 în Tadjikistan şi este cetăţean al ţării din Asia Centrală. Fariduni a fost angajat oficial la o fabrică din oraşul rus Podolsk şi era înregistrat în oraşul Krasnogorsk, potrivit presei de stat RIA Novosti.
  • Muhammadsober Faizov: Cel de-al patrulea acuzat părea că nu răspunde, fiind într-un scaun cu rotile. A fost însoţit de un medic la înfăţişarea sa în faţa instanţei. Faizov era şomer temporar, înainte lucrând într-o frizerie din Ivanovo, un oraş situat la nord-est de Moscova. El este înregistrat în acest oraş, potrivit RIA Novosti. S-ar fi născut în 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.