Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul lungmetraj regizat de actorul Dorian Boguţă intră din martie în cinematografe

www.agerpres.ro
Poster film Urma

„Urma”, primul lungmetraj regizat de actorul Dorian Boguţă, cunoscut din filme ca „Moartea domnului Lăzărescu” şi „Două lozuri”, va debuta în cinematografele româneşti pe 6 martie, iar miercuri a fost lansat videoclipul piesei „A Place for Me” a trupei Urma, inclusă pe coloana sonoră a filmului, potrivit news.ro.

Un policier cu accente de thriller, „Urma” e o poveste despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Totul porneşte de la dispariţia unui pianist celebru. Poliţistul care preia cazul află, treptat, despre destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor lui, devenise obsedat de fericirea surorii sale, dincolo de limitele iubirii fraterne.

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Marin Grigore, Irina Rădulescu, Dragoş Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa şi István Téglás.

„Atunci când am ales numele filmului, m-a străbătut cumva un gând că s-ar putea crea o legătură cu formaţia Urma. Dar a fost doar un gând. Totul a pornit însă de la remarca lui Mani Gutău: «Voi aţi făcut un film cu numele formaţiei mele?». Atunci, fără ezitare, l-am rugat să vadă filmul şi, dacă i se pare interesant, să ne gândim cum am putea colabora. Mani a fost printre primii spectatori ai filmului şi feedback-ul lui a fost şi încurajator şi de folos”, a transmis producătoarea Oana Bujgoi Giurgiu.

Melodia „A Place for Me” a fost alegerea regizorului Dorian Boguţă pentru coloana sonoră. Videoclipul piesei incluse pe albumul „Trend Off” (2007) este regizat de Boguţă, iar protagonist este solistul trupei, Mani Gutău. Filmările au avut loc la Lacul Vidraru, una dintre locaţiile de filmare.

„Teoretic, filmul «Urma» nu e despre muzica Urma. Practic, muzica Urma e în filmul «Urma». Undeva, între teoretic şi practic, filmul şi muzica Urma merg pe acelaşi drum, aflat în afara timpului. De la o inimă la alta. Sper ca această minunată poveste, semnată de o echipă şi mai faină, să primească atenţia cuvenită, merită”, a declarat Gutău.

Un eveniment special, „URMA – trupa şi filmul”, va avea loc pe 13 martie, la Cinema Pro din Bucureşti. După ce trupa va susţine un concert, va urma proeicţia filmului, în prezenţa echipei.

Trupa rock alternativ Urma a fost fondată în primăvara anului 2003, la Cluj-Napoca. A lansat patru albume de studio: „Nomad Rhymes” (2003), „Anger as a Gift” (2005), „Trend Off” (2007) şi „Lost End Found” (2013). În afara scenelor din România, a concertat în Ungaria, Franţa, Germania, Elveţia şi Marea Britanie. Următorul album, „inima!ism”, va fi lansat primăvara aceasta.

Filmul „Urma” a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de la Namur şi a fost selectat în competiţia Spectrum la Cottbus. Scenariul este semnat de Dorian Boguţă şi Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălăşoiu („Sieranevada”), iar montajul îi aparţine lui Tudor Popescu. „Urma” este produs de Hai Hui Entertainment, în coproducţie cu Mandragora, Actoriedefilm şi Point Film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.