Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul mesaj dinspre Bruxelles, în plin scandal: 'E o RUȘINE! Augustin Lazăr să își retragă candidatura pentru un nou mandat de procuror general'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Augustin Lazar

Eurodeputatul Renate Weber (ALDE) i-a cerut, sâmbătă, lui Augustin Lazăr să își retragă candidatura depusă pentru un nou mandat de procuror general, în condițiile în care a fost „complicele sistemului opresiv” de dinainte de 1989, transmite corespodenntul MEDIAFAX.

Renate Weber a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că prin funcția de șef al comisiei de liberări condiționate de la Penitenciarul Aiud, Augustin Lazăr a avut un rol foarte clar în a perpetua regimul îngrozitor de opresiv din România.

Citește și: Solicitare urgentă a președintelui Klaus Iohannis! Ordin la nivel național

„Este o rușine pentru România să aibă ca procuror general, la 30 de ani de la căderea comunismului, pe cineva care nu a fost doar simplu procuror în perioada comunistă. Augustin Lazăr a avut un rol foarte clar în a perpetua regimul îngrozitor de opresiv din România. Cred că prin deciziile pe care le-a luat, ca șef al comisiei care se pronunța pentru liberarea condiționată de la Aiud, a devenit complice al acelui sistem în care oricine spunea ceva împotriva regimului comunist era supus la rele tratamente, chiar la tortură, iar dânsul i-a menținut în această situație prin măsuri dincolo de ceea ce legea îi permitea. Dar măcar acum să își retragă candidatura depusă pentru că nu mă aștept de la Augustin Lazăr să aibă decența să se retragă din funcție înainte de a-i expira mandatul”, a spus Weber.

Citește și: Ieșire fulgerătoare a lui Augustin Lazăr! Reacție în forță, după interviul difuzat de Antena 3

Potrivit acesteia, când i s-a cerut revocarea de către ministrul Justiției, Augustin Lazăr a apelat la formule legale numite în drept ”abuzul de drept” pentru că știa că nu are nicio șansă în instanță să atace acea propunere.

„Este un personaj care, devreme ce a făcut ce a făcut la viața sa, nu are cum să aibă empatie, decență sau bun simț și eu astfel îmi justific, prin aceste schelete din dulapul domnului Lazăr, de ce a ajuns să semneze el însuși un protocol cu SRI prin care procurorii deveneau subordonații acestui serviciu, de ce a ajuns să i se pară că sunt normale astfel de situații, echipe mixte, adică lucruri inacceptabile într-un stat de drept. (...) Pentru mine este o enigmă și cum a ajuns procuror general și cum Raluca Prună a putut să îl pună la acea dată”, a mai spus europarlamentarul ALDE.

Citește și: Liviu Dragnea îl torpilează pe Klaus Iohannis! Îl refuză pe șeful statului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.