Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul număr din martie al Tribunei - cea mai importantă publicație culturală din România – acum la toate punctele de difuzare a presei

Tribuna
tribuna din 6.03.2023

A apărut numărul 492/1 martie 2023 al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

După cum și-a obișnuit cititorii în ultimul deceniu de existență, Tribuna reunește și în proaspăta ediție articole inedite, într-o diversitate de rubrici care acoperă o arie largă de preocupări culturale, de la filosofie, eseu, religie, la poezie, critică literară sau plastică, teatru, muzică, etc.

Remarcăm, în consacrata rubrică diagnoze, analiza intitulată „Brandom, Hegel și integrarea filosofiei analitice”, de Andrei Marga, iar la filosofie, articolele: „Focault – hermeneutică și formalism axiomatic”, de Iulian Chivu;  „Logosul istoriei nu lucrează conform rațiunii”, de Viorel Igna, și „Homo universalis”, de Vasile Zecheru. În paginile rubricii eseu găsim semnăturile autorilor: Nicolae Iuga, Isabela Vasiliu-Scraba și Virgil Diaconu.

Noile apariții editoriale sunt comentate de Ion Cristofor, Adrian Lesenciuc, Lucian Scurtu, Virgil Rațiu, Adrian Dinu Rachieru și Ani Bradea. Pagina de poezie găzduiește poeme inedite semnate de Alexandru Petria.

Găsim, de asemenea, în Tribuna din 1 martie rubrica religia, cu textul „Fenomenologia rugăciunii și relația dintre fenomenologie și teologie”, de Nicolae Turcan; serialul rubricii istoria literară, cu titlul „Din subteranele creației”, de Radu Bagdasar; un interviu cu scriitorul Aurel Rău, realizat de Ilie Rad; cronici muzicale, teatrale, de artă plastică, etc.

Revista este ilustrată cu lucrări care poartă semnătura pictorului Szabó Vilmos.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 492 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 martie 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.