Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice în zonele pietonale

Playtech
Lime Trotinete

Trotinetele electrice vor fi interzise în toate zonele pietonale din Drobeta Turnu-Severin. Cei care le vor mai folosi în aceste zone vor fi amendați sau chiar ar putea rămâne fără vehicul.

”E o decizie grea, dar care trebuia luată. Am avut mult sesizări din partea cetățenilor, rapoarte din partea Poliției Locale despre accidente, incidente, în zonele pietonale, de promenadă, de plimbare a cetățenilor. Genul acesta de mijloace de transport, trotinetele în general, sunt folosite de preadolescenți, de adolescenți, între 10 și 18 ani și ei din păcate nu au simțul pericolului nici pentru ei, nici pentru cei din jur. Merg cu viteză, nu au mijloace de protecție, au lovit copii, bătrâni și am hotărât că cel mai bine este să interzicem accesul lor în aceste zone”, a declarat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu-Severin, la Antena 3.

Primarul a explicat că a anuțat deja pe o rețea de socializare și 95% dintre comentarii au fost pentru acest lucru.

„Merg foarte mulți bătrâni, familii tinere în zonele acestea pietonale și, din păcate, sunt agresați efectiv de aceste mijloace de transport. În momentul de față s-a ajuns ca o trotinetă să meargă și cu 60 km/h. Vă dați seama ce pericol pot reprezenta. Pe viitor, va trebui reglementat și acest lucru cu trotinetele electrice”, a spus Screciu.

El a precizat că într-o primă fază, pentru o perioadă nu vor fi amendați cei care nu respectă această interdicție, ci vor fi avertizați.

„O să stăm de vorbă și o să le explicăm. Dacă nu o să înțeleagă, o să mergem pe amendă și după aceea chiar o să le confiscăm trotinetele pentru că trebuie să respecte aceste reguli așa cum și șoferii trebuie să respecte reguli”, a explicat Marius Screciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.