Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul pacient VINDECAT de noul coronavirus în judeţul Iaşi a păşit pe porţile spitalului

www.bzi.ro
Spital iasi recuperare

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au anunţat, joi, că una dintre persoanele infectate cu coronavirus a fost externată din Spitalul de Boli Infecţioase, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma testelor efectuate bărbatul în vârstă de 42 de ani, din Iaşi, a fost externat pentru că s-a vindecat.

"Conform procedurilor, acesta va fi monitorizat şi se va izola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile", se menţionează în comunicatul remis de DSP Iaşi, joi după-amiaza.

La nivelul judeţului Iaşi se înregistrau, joi, 19 persoane infectate cu COVID-19. Acestea sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase, se află sub supraveghere medicală permanentă şi au o stare bună de sănătate.

"Se află în curs de desfăşurare anchetele epidemiologice pentru toate persoanele internate, ceea ce înseamnă că se identifică contacţii acestora şi traseele pe care bolnavii le-au avut de la intrarea în ţară", au mai informat reprezentanţii DSP Iaşi.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Conform ultimelor centralizări, 90 de persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest şi din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi. Până acum, 865 persoane au fost izolate la domiciliu, fără a avea simptomatologie specifică. Acestea sunt monitorizate zilnic de epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Cei de la DSP menţionează că 54 persoane au ieşit din perioada de 14 zile de izolare.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, în unitatea medicală sunt internate 32 de persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus. Pentru cazarea lor au fost amenajate două pavilioane, un al treilea fiind în curs de pregătire pentru primirea altor pacienţi.

Spitalul de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi este cea mai mare unitate de profil din zona Moldovei, cu o capacitate de cazare de 210 locuri. Spitalul este unitate regională unde se prelucrează probele suspecţilor de infectare cu coronavirus din toată Moldova. Tot aici sunt internaţi cei ale căror rezultate sunt pozitive la infectarea cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.