Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul partid care cere demisia lui Sorin Oprescu

oprescu

Partidul Mişcarea Populară îi solicită primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să demisioneze din funcţie în urma anchetei declanşate de procurorii DNA în cazul consilierului personal al acestuia, Solomon Wigler.

Citește și: Deranj mare în PSD după măciuca DNA în casa lui Oprescu

"Consilierul Wigler Solomon intermedia şpăgile pentru obţinerea de autorizaţii pentru diferite construcţii, de hipermarketuri în special, pentru PUZ-urile pe le solicitau, dar şi pentru alte facilităţi. Averea acestui simplu consilier de primar se ridică la milioane de euro, doar obiectele de artă şi bijuteriile valorează circa două milioane de euro. Cum nu este de imaginat că şeful direct al consilierului, primarul Sorin Oprescu, era străin de toate aceste 'inginerii', petrecute sub ochii săi, şi pe semnătura sa, este o chestiune de zile ca primarul Oprescu să fie chemat la DNA pentru a da explicaţii", susţin reprezentanţii PMP într-un comunicat de presă.

Citește și: Oprescu, implicat în Dosarul consilierului. Ce acte suspecte a semnat primarul general/ STENOGRAME

Aceştia reamintesc şi de cazul lui Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcţiei generale infrastructură şi servicii publice din Primăria Capitalei, cercetat de DNA pentru corupţie şi arestat preventiv printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.

"Nimeni n-ar fi dat şpăgi uriaşe celor doi subalterni ai primarului Oprescu, dacă n-ar fi fost siguri că obţin, pe semnătura primarului, autorizaţiile şi PUZ-urile cerute. În aceste condiţii, primarului Sorin Oprescu îi rămâne, ca ultim gest de onoare, să demisioneze imediat din funcţia deţinută. Înainte ca DNA să îi facă imposibilă îndeplinirea funcţiei actuale", mai spun reprezentanţii PMP în comunicatul citat.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis joi propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Solomon Wigler este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată (5 acte materiale), după ce a primit în mai multe tranşe 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.