Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul sondaj despre Partidul Realitatea

Realitatea

Sondajul a fost efectuat de catre CURS, la cererea GeoPOL, in perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenti, metoda de culegere a datelor fiind fata-n fata, la domiciliul respondentilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de incredere de 95%.

Vezi și: Jocul periculos al ÎCCJ: Cum se pot dovedi nelegale și noile completuri de 5 judecători

Principalele concluzii:

17 % dintre romani ar vota lista Partidului Realitatea la alegerile europarlamentare din 2019, dintre care 4% vor vota cu siguranta , iar 13% mai degraba ar vota; 20% dintre romani mai degraba nu ar vota, in timp ce 35% nu ar vota cu siguranta; 28% nu stiu sau nu raspund.

content-image

22 % dintre romani considera ca orientarea Partidului Realitatea ar trebui sa fie de centru, 16% cred  c-ar trebui sa fie de dreapta, in timp ce 8% sustin orientarea de stanga; 54% nu stiu sau nu raspund.

content-image

38% dintre respondenti cred ca pe lista Partidului Realitatea pentru europarlamentare ar trebui sa fie profesionisti din diverse domenii, iar 18% considera ca pe lista ar trebui sa fie jurnalisti; 9% cred ca oamenii de afaceri ar trebui sa compuna lista, in timp ce doar 8% propun politicieni pe lista.

content-image

38% dintre romani sustin ca Partidul Realitatea ar trebui sa candideze singur in alegeri, 28% cred c-ar trebui sa intre intr-o alianta politica sau electorala, iar 34% nu stiu sau nu raspund.

content-image

In partea a doua a sondajului sunt prezentate date despre partidele cu care romanii cred c-ar trebui sa se alieze Partidul Realitatea, respectiv despre candidatul la prezidentialele din 2019 pe care partidul ar trebui sa-l sustina.

De mentionat ca datele sondajului arata ca doar 30% dintre romani au auzit despre decizia de infiintare a Partidului Realitatea in momentul culegerii datelor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.