Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMUL studiu pe populația vaccinată: infectările cu coronavirus au scăzut cu 80%

smartradio.ro
vaccin astrazeneca

Infecțiile cu COVID-19 la adulți de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, potrivit unui studiu realizat în Italia, citat de Reuters.

Primul astfel de studiu realizat de o țară din Uniunea Europeană asupra impactului real al campaniei de imunizare a fost realizat de Institutul Național de Sănătate din Italia (ISS) și Ministerul Sănătății pe 13,7 milioane de persoane vaccinate la nivel național, conform Mediafax.

Citește și: Este deja SIGUR: Pfizer a anunțat DATA la care trebuie administrată a TREIA doză de vaccin anticoronavirus

Oamenii de știință au început să studieze datele din ziua în care a început campania de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, până pe 3 mai 2021.

Analiza a arătat că riscurile de infecție cu SARS-CoV-2, de spitalizare și de deces au scăzut progresiv după primele două săptămâni.

„La 35 de zile după prima doză, există o reducere cu 80% a infecțiilor, cu 90% a spitalizărilor și cu 95% a deceselor”, a spus ISS, adăugând că același tipar a fost observat atât la bărbați, cât și la femei, indiferent de varstă.

"Aceste date confirmă eficiența campaniei de vaccinare și necesitatea unei acoperiri majore în întreaga populație pentru a pune capăt stării de urgență", a declarat președintele ISS, Silvio Brusaferro.

Dintre cele aproape 14 milioane de persoane incluse în studiul italian, 95% dintre cei care au luat Pfizer și Moderna au finalizat ciclul de vaccinare, în timp ce niciunul dintre cei cărora li s-a administrat AstraZeneca nu a primit o a doua doză.

Până în prezent, Italia a urmat recomandările producătorilor, oferind o a doua doză de Pfizer la trei săptămâni după prima, o a doua doză de Moderna după patru săptămâni și o a doua doză de AstraZeneca după 12 săptămâni.

Până sâmbătă dimineață, aproximativ 8,3 milioane de italieni, sau 14% din populație, au fost complet vaccinați, în timp ce în jur de 10 milioane de persoane au primit o primă doză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.