Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul târg Art Basel din Paris atrage mulţimi de vizitatori şi colecţionari încă din prima zi

Agerpres.ro
Opera Naţională din Paris

Noua ramură a celui mai renumit târg internaţional de artă contemporană, Art Basel, şi-a deschis porţile pentru publicul larg, joi, la Paris, atrăgând mulţimi de vizitatori şi colecţionari, informează agenţia DPA.

În total, 156 de galerii din 30 de ţări participă la "Paris+ par Art Basel", un număr fără precedent, potrivit directorului internaţional al Art Basel, Marc Spiegler.

Paris este cel de-al patrulea târg satelit al Art Basel, al cărui loc principal de desfăşurare este Basel, dar care se desfăşoară, de asemenea, la Miami Beach şi Hong Kong, potrivit Agerpres.

După deschiderea de miercuri dedicată VIP-urilor, colecţionarii şi iubitorii de artă s-au înghesuit pe culoarele Grand Palais, printre aceştia numărându-se fostul fotbalist Michael Ballack.

Târgul a raportat vânzări de milioane în câteva ore.

Un număr de 61 de galerii reprezentate sunt din Franţa, ceea ce i-a liniştit pe critici, care se temeau că târgul va deveni prea internaţional, notează DPA.

Evenimentul găzduieşte până la 250 de dealeri de artă, Spiegler declarând la Paris că această cifră ar putea catapulta târgul la "nivelul Art Basel", atrăgând artă valoroasă şi colecţionari cu putere de cumpărare din toată lumea.

Mulţimea adunată cu această ocazie în Grand Palais a avut ocazia de a admira o operă de Georg Baselitz de 1,2 milioane de euro (1,17 milioane de dolari) şi un rar Sigmar Polke din 1983.

Evenimentul cu durata de cinci zile se va desfăşura până duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.