DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Principala problemă a cuplurilor gay din România a fost rezolvată

gay homosexuali

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat miercuri seară, în direct pe B1TV, că este împotriva căsătoriilor și adopțiilor gay, dar a recunoscut că și cuplurile de același sex au nevoie trebuie să aibă o serie de drepturi, cum ar fi acela de a fi informat despre starea partenerului atunci când acesta este internat la Terapie Intensivă.

Afirmarea acestei poziţii conservatoare în privinţa căsătoriei de către unul dintre candidaţii importanţi, în răspăr cu presiunile actuale ale lobby-ului corect politic, e îmbucurătoare.

Cât despre dreptul de a avea acces la informaţii medicale despre starea partenerului de acelaşi sex, atunci când acesta este la spital, eventual la Terapie Intensivă, nu s-ar putea spune că e o cerere nerezonabilă.

De altfel, atunci când îşi susţin cauza, susţinătorii căsătoriei sau parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex fix acest argument îl invocă. Dacă moştenire îşi pot lăsa prin testament, dacă bunurile pot fi achiziţionate în coproprietate sau împrumuturile pot fi girate fără probleme, în virtutea libertăţii de a încheia acte civile, totuşi, susţin ei, dreptul la vizită în spital sau alte drepturi specifice atunci când partenerul de acelaşi sex este internat nu pot fi exercitate în afara unei recunoaşteri oficiale.

Iar acest lucru l-a observat şi Theodor Paleologu.

Ceea ce nu au aflat, însă, nici Theodor Paleologu şi nici alţii – şi nu e un reproş, pentru că e vorba despre o lege recent apărută – este că, între timp, această principală problemă a cuplurilor de acelaşi sex a fost rezolvată: prin Legea 150/2019, adoptată de parlament în vară şi în vigoare din luna august a acestui an, a fost modificată Legea drepturilor pacientului în sensul că, prin reprezentant legal al pacientului se înţelege şi orice persoană cu vârsta de minimum 18 ani împliniţi pe care pacientul o desemnează în acest scop printr-o procură ce va cuprinde drepturile prevăzute de lege ce pot fi exercitate de reprezentant.

Aşadar, printr-un procedeu mult mai simplu decât hârţogăraia necesitată de încheierea unui eventual parteneriat civil, chestiunea drepturilor cuplurilor de acelaşi sex în cazul internării unuia dintre parteneri în spital, a fost deja rezolvată de statul român.

Prin urmare, Theodor Paleologu îşi va putea păstra şi pe viitor, fără să-şi facă probleme de conştiinţă, poziţia sa în favoarea concepţiei tradiţionale despre căsătorie, iar cuplurile homosexuale au scăpat de grija că nu se pot vizita la spital.

Case closed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.