Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principele Radu: 'Precum alte capitale din lume Bucureştiul deschide porţile Palatului Regal şi îmbină activitatea de zi cu rostul de catedrală'

Inquam principesa Margareta principele Radu otopeni Regina Ana

Palatul Elisabeta este locul care ne aduce aminte de identitatea noastră naţională şi nu doar un spaţiu în care se contribuie la dezvoltarea României în fiecare zi, a afirmat, miercuri seară, principele Radu, relatează Agerpres.

"Precum alte capitale din lume - Londra sau Bruxelles, Stockholm - Bucureştiul deschide porţile Palatului Regal şi îmbină activitatea de zi cu rostul de catedrală, de sanctuar, nereligios, dar spiritual, care vorbeşte despre atât de dificila perioadă de 150 de ani care-au trecut de la întemeierea, de la începuturile României Moderne", a spus principele Radu, care a deschis un eveniment de lansare a Expoziţiei regale "Palatul Elisabeta", desfăşurat în grădina Palatului, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta.

Cu această ocazie, Romfilatelia a lansat întregul poştal dedicat expoziţiei regale, panoul aniversar fiind dezvelit de MS Margareta.

Directorul General al Romfilatelia, Cristina Popescu, a apreciat că lansarea întregului poştal reprezintă "un gest firesc şi normal pentru Casa Regală a României".

"Întregul poştal este o invitaţie, pentru că el circulă în oficiile poştale şi îndeamnă pe toţi cei care trimit scrisori de suflet să vină în acest loc, (...) într-o atmosferă cât mai liniştită, de sănătate şi de bucurie, să viziteze Palatul Elisabeta şi să explice tinerelor generaţii ceea ce, de fapt, pe unii dintre noi ne-a bucurat de-a lungul timpului", a spus directorul Romfilatelia.

Directorul Asociaţiei Casa Majestăţii Sale, Ion Tucă, a oferit diplome de excelenţă unui număr de 14 voluntari care s-au distins în activitatea de prezentare a Expoziţia regală "Palatul Elisabeta".

Au fost prezenţi secretarii de stat Victor Opaschi, Raed Arafat, Mihai Chirică, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul, generalul Gelaledin Nezir, alţi reprezentanţi ai instituţiilor statului, ai societăţii civile, numeroşi membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Un proiect al Asociaţiei Casa Majestăţii Sale, cu caracter permanent, care funcţionează în lunile ianuarie - februarie, iulie - septembrie şi octombrie - noiembrie ale fiecărui an, Expoziţia regală "Palatul Elisabeta" îşi va deschide din nou porţile în perioada 22 octombrie - 8 noiembrie, în fiecare săptămână, de joi până duminică, între orele 10,00 - 13,00 şi 14,00 - 17,00.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare.

De asemenea, se pot vizita Platforma cu Lei şi grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party şi unde se află "Memorialul Copacilor", care cuprinde arbori plantaţi de personalităţile regale şi şefii de stat care au vizitat palatul, din anul 2001 până în prezent.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecţia de costume populare ale Reginei Elena, decoraţii şi ordine regale, Colecţia Regală de Artă Contemporană, portretele regilor şi reginelor României din toate generaţiile, precum şi masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.