Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principesa Margareta, discurs în Parlament: 'Vom birui prezentul şi vom şti să ne scriem viitorul'

ziuaconstanta.ro
principesa margareta

Dacă românii vor reuşi să se ridice la înălţimea morală a strămoşilor, vor "birui" prezentul şi vor şti să "îşi scrie" viitorul, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, Principesa Margareta, în cadrul şedinţei festive consacrată celebrării Centenarului "Iaşi - Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri". 

Principesa Margareta a vorbit despre importanţa istorică a evenimentului. 

"Acum un secol, Regele Ferdinand a condus ţara în momentele cele mai grele ale istoriei noastre. Străbunicul meu şi-a câştigat numele de 'Întregitorul' pentru că alături de bravii săi soldaţi şi de naţiune a luptat pentru împlinirea românilor - Marea Unire", a afirmat ea, potrivit agerpres.ro.

Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Spitalului Sf. Pantelimon


Potrivit acesteia, sesiunea găzduită miercuri de Parlament, "instituţia fundamentală a democraţiei şi libertăţilor noastre", are o semnificaţie "profundă".

Iohannis i-a decorat pe sportivii români medaliaţi la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj


"În afară de onorarea trecutului, evenimentul de astăzi arată, în aceste timpuri incerte şi pline de pericole, că România este o ţară inteligentă, stabilă, care preţuieşte continuitatea, care construieşte viitorul pe temelia trecutului şi care poate deveni un exemplu de echilibru şi măsură în continuare", a adăugat Principesa Margareta. 

Ea a afirmat că "a aduce astăzi omagiu regilor noştri, a comemora sacrificiul armatei şi a manifesta recunoştinţa faţă de naţiunea română este aşadar o datorie patriotică şi civică". 

Principesa Margareta a punctat că evenimentul aniversar este şi o "inspiraţie pentru viitor". 

"Pentru mine, sesiunea de astăzi a Parlamentului nu este o comemorare, ci o inspiraţie pentru viitor. Regele Ferdinand şi Regina Maria sunt părinţii istoriei noastre moderne. Dacă vom reuşi să ne ridicăm la înălţimea morală a strămoşilor noştri, noi vom birui prezentul şi vom şti să ne scriem viitorul", a subliniat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.