Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prins în FLAGRANT de DNA și trimis în judecată

sri dna

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, luni, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Gheorghe Radu, inspector superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJPF) Dâmboviţa, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită, procurorii spunând că, pe lângă diverse sume de bani, acesta a primit şi legume, carne de curcan, salam şi caşcaval, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Gheorghe Radu este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de menţinere a măsurii arestului preventiv.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că inspectorul AJFP Dâmboviţa, în calitatea deţinută, a pretins, la data de 17 septembrie 2015, de la administratorul unei întreprinderi individuale (denunţător în cauză), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o primă tranşă de 500 lei, pentru a favoriza respectiva întreprindere în legătură cu o inspecţie fiscală.

Ulterior, la data de 18 septembrie, inculpatul a pretins de la aceeaşi persoană, folosindu-se de acelaşi context, produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai târziu.

Gheorghe Radu a fost surprins în flagrant, la data de 6 octombrie, de către procurorii DNA Ploieşti, după ce a primit de la persoana denunţătoare cea de-a doua tranşă a sumei iniţiale pretinse, respectiv 2.000 lei.

De asemenea, procurorii anticorupţie spun că inculpatul, în aceeaşi calitate şi în aceleaşi circumstanţe, a pretins în luna august 2015 de la administratorul unei alte întreprinderi individuale bani sau foloase materiale necuvenite, respectiv carne de curcan.

''În acelaşi scop, la data de 6 octombrie 2015, inculpatul a primit de la contribuabilul controlat produse alimentare (un salam, un calup de caşcaval) şi o sticlă de whisky, în valoare totală de aproximativ 120 lei, bunuri ce au fost găsite în autoturismul său cu ocazia constatării infracţiunii flagrante', se mai arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.