Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinși în capcană. Mii de civili din orașul Severodonețk nu pot fi evacuați din cauza luptelor

ssatipura.com
rusia ucraina

Mii de civili din orașul Severodonețk nu pot fi evacuați din cauza luptelor, anunță oficialii ucraineni din zona de est a Ucrainei, potrivit Sky News, scrie Mediafax.

Evacuarea civililor din orașul Severodonețk, din estul Ucrainei, „nu este posibilă" din cauza luptelor din regiune, a declarat șeful administrației locale, Oleksandr Striuk.

„Orașul este încă în mâinile ucrainenilor și se duc lupte, dar evacuările nu sunt posibile din cauza luptelor", a spus Striuk la televiziunea ucraineană.

Primarul Oleksandr Striuk a anunțat că au rămas între 12.000 și 13.000 de civili în orașul care cândva avea peste 100.000 de locuitori. Aceștia se adăpostesc în subsoluri și buncăre pentru a supraviețui bombardamentelor rusești.

Tot marți, guvernatorul din Luhansk, Serhiy Haidai, a declarat că două persoane au fost ucise și patru rănite în urma bombardamentelor din Severodonețk.

„Situația este extrem de complicată, o parte din Severodonețk este controlată de ruși. Ei nu se pot deplasa liber prin oraș, luptătorii noștri rămân în continuare în așezare. Inamicul plănuiește o operațiune pentru a curăța satele din jur. Voluntarii răniți au fost scoși din Severodonețk", a anunțat Haidai pe Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.