Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţesa de 17 ani a Regatului Ţărilor de Jos renunţă la alocaţie pe durata studiilor universitare

local12.com
Printesa mostenitoare a Olandei, Catharina-Amalia

Prinţesa moştenitoare a Regatului Ţărilor de Jos, Catharina-Amalia, în vârstă de 17 ani, a decis să renunţe la alocaţia ei anuală acordată de statul olandez, în valoare de 1,6 milioane de euro, pe durata viitoarelor sale studii universitare, a anunţat vineri prim-ministrul ţării, Mark Rutte, citat de DPA.

"Consider că ar fi ceva stânjenitor, atât timp cât eu am puţine lucruri de oferit în schimbul alocaţiei, iar ceilalţi studenţi trec prin situaţii mult mai dificile, în special în aceste vremuri marcate de nesiguranţa provocată de noul coronavirus", a declarat prinţesa olandeză într-o scrisoare adresată prim-ministrului Rutte.

Prinţesa-moştenitoare a Olandei va împlini 18 ani în decembrie, vârsta majoratului în această ţară, fapt care înseamnă că ea va avea dreptul la un venit anual de circa 300.000 de euro şi la o alocaţie de aproximativ 1,3 milioane de euro (fără taxe), scrie Agerpres.ro.

Mulţi dintre olandezi s-au declarat revoltaţi de cuantumul alocaţiei, care este plătită din taxe şi impozite, la fel ca şi câţiva parlamentari, care consideră că acel cuantum este nerezonabil.

Prinţesa Catharina-Amalia a absolvit liceul joi, însă nu a dezvăluit deocamdată domeniile pe care intenţionează să le studieze la universitate, întrucât doreşte mai întâi să călătorească şi să urmeze stagii profesionale la diverse companii.

Catharina-Amalia, născută pe 7 decembrie 2003, este primul copil al regelui Willem-Alexander al Ţărilor de Jos şi al reginei Maxima. Ea a devenit prinţesă moştenitoare atunci când tatăl ei a urcat pe tron în data de 30 aprilie 2013. Cuplul regal olandez are alte două fiice mai mici: prinţesa Alexia, născută în 2005, şi prinţesa Ariane, născută în 2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.