Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţii William şi Harry au anunţat că va fi creată o nouă statuie a mamei lor, prinţesa Diana

Printul Harry

Sculptorul care a realizat imaginea reginei Elisabeta a Marii Britanii pe monedele britanice a fost ales pentru a crea o nouă statuie a prinţesei Diana, au anunţat reprezentanţii prinţilor William şi Harry, pentru a comemora 20 de ani de la moartea mamei lor, anunţă Reuters, citat de news.ro.

Ian Rank-Broadley, a cărui efigie a reginei Elisabeta a apărut pe monedele Regatului Unit şi Commonwealth din 1998, va crea statuia, care va fi dezvelită abia anul viitor.

"Ian este un sculptor deosebit de talentat şi suntem siguri că va cinsti aşa cum se cuvine memoria mamei noastre", se arată în comunicatul celor doi fii ai prinţesei Diana.

Statuia, pe care cei doi fraţi au comandat-o în ianuarie, va fi aşezată lângă Palatul Kensington din Londra.

Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit într-un accident de maşină la Paris, în august 1997, alături de partenerul ei, Dodi al-Fayed. Pe atunci, William avea 15 ani şi Harry - 12 ani.

"Am fost impresionaţi de cuvintele frumoase şi de gesturile împărtăşite de oameni despre mama noastră în ultimele luni. Este clar că activitatea ei are efecte încă asupra britanicilo şi a întregii lumi chiar şi la 20 de ani de al dispariţia ei", potrivit comunicatului oficial.

Iniţial, monumentul ar fi trebuit inaugurat până la sfârşitul acestui an, când se împlinesc 20 de ani de la moartea prinţesei Diana, dar reprezentanţii Palatului Kensington au precizat că statuia va fi dezvelită în 2019.

Primul memorial dedicat prinţesei Diana este o fântănă lungă de 210 metri care a fost inaugurată în Hyde Park în 2004, după mulţi ani de controverse privind designul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.