Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul Mohammed bin Salman, suspectat că ar fi ordonat uciderea lui Khashoggi, își ia echipă în Premier League: 'Uitați de City! Vom fi la alt nivel!'

reuters
Mohammed bin Salman

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman (34 de ani), negociază cumpărarea clubului Newcastle United (locul 14 în Premier League). Afacerea are numele de cod „Proiectul Zebra”, se poate face pentru 340 de milioane de lire, iar negocierile sunt finalizate în proporție de 90 la sută, conform presei din Anglia, potrivit gsp.ro.

Newcastle United este din nou subiectul unei posibile vânzări. Patronul echipei din Nordul Angliei, Mike Ashley, care deține clubul din 2007, e în tratative avansate cu fondul de investiții controlat de Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Presa engleză a dezvăluit că suma pusă pe masă este de 340 de milioane de lire sterline, iar afacerea are în culise numele de cod „Proiectul Zebra”, aluzie foarte probabil la tricourile vărgate, alb și negru, ale lui Newcastle.

Suporterii „Coțofenelor” rămân deocamdată sceptici, după ce din 2017 și până acum clubul a mai fost de câteva ori în discuții pentru fi vândut, dar nu s-a concretizat nimic. Fanii s-ar bucura să scape însă de Mike Ashley, pe care îl acuză că ține clubul la un nivel mediocru și că nu investește suficient.

Sursele citate de ziarele din Anglia afirmă că de data asta lucrurile sunt mai serioase, iar tratativele sunt finalizate în proporție de 90 la sută. Newcastle ar urma să primească imediat ce mutarea va fi oficializată o injecție financiară de 200 de milioane de lire pentru noi achiziții.

Citește și: Focuri de armă trase de un tânăr spre două persoane pe care le bănuia de furt

The Sun a mers mai departe și a dezvăluit că Rafa Benitez, actualmente în China, la Dalian Yifang, va reveni la Newcastle, după ce Mohammed bin Salman va fi preluat clubul. În capul listei de transferuri e plasat superstarul Borussiei Dortmund, Jadon Sancho (19 ani), cotat în acest moment la 120 de milioane de euro. Alți fotbaliști vizați să vină în Nord:Moussa Dembele (23), vârful lui Lyon, și Kalidou Koulibaly (28), stoperul lui Napoli.

„Uitați de nivelul la care e Manchester City! Consorțiul care vrea s-o cumpere pe Newcastle e la un alt nivel. Are cele mai adânci buzunare din toată parcarea!”, asigură unul dintre cei implicați în afacere.

La 34 de ani, prințul moștenitor al Arabiei Saudite este unul dintre cei mai bogați și mai influenți oameni ai lumii. Averea familiei roiale este evaluată la o sumă astronomică: 1,4 trilioane de dolari!

A negociat anul trecut cumpărarea lui Manchester United, pentru care a oferit 3,8 miliarde de lire, însă a fost refuzat de patronii americani.

Mohammed bin Salman este recunoscut pentru achizițiile care depășesc domeniul fantasticului: yacht de 500 de milioane de dolari (imagini video mai jos cu luxoasa ambarcațiune), un castel în Franța de 300 de milioane sau un tablou semnat de Da Vinci, pentru care a plătit 450 de milioane.

Experții străini îl suspectează că a ordonat uciderea lui Jamal Khashoggi,jurnalistul Washington Post care a fost tranșat în Turcia, în Consulatul Arabiei Saudite, pe 2 octombrie 2018. Într-o emisiune televizată, Mohammed bin Salman a fost întrebat direct dacă a fost în spatele asasinatului. A negat vehement, dar a adăugat: „Totuși, îmi asum toată responsabilitatea pentru acel act. De ce? Pentru că asta consider că ar trebui să facă un lider, în situația în care oficiali ai țării sale comit o crimă”.

Tot Mohammed bin Salman e acuzat că ar fi orchestrat și șantajul lui Jeff Bezos, scandal uriaș izbucnit recent în State. Telefonul personal al patronului Amazon a fost spart de un hacker, care a oferit presei date despre aventura extraconjugală a miliardarului american. Bezos îl acuză direct pe prinț, dar Regatul Saudit a dezmințit implicarea, printr-un comunicat pe twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.