Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Priorităţile Ambasadorului României în SUA

george maior

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat că atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţiilor economice între România şi SUA reprezintă priorităţi ale mandatului său.

Ambasadorul George Maior a participat, joi, împreună cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans G. Klemm, la Washington, la o masă rotundă organizată de Consiliul de Afaceri Americano-Român (AMRO). "Atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţiilor economice între România şi SUA este una dintre priorităţile mandatului meu de ambasador, ambele ţări având un potenţial deosebit pentru amplificarea cooperării economice", a declarat Maior, la finalul reuniunii, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

Sursa citată precizează că ambasadorul român a reiterat angajamentul Bucureştiului pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a arătat că "sprijinul oferit de Departamentul Comerţului al SUA în elaborarea planului de acţiuni şi, mai nou, interesul manifestat faţă de proiectul înfiinţării unei agenţii pentru investiţii străine demonstrează angajamentul şi importanţa pe care SUA le acordă relaţiei cu România". Potrivit comunicatului, George Maior a evidenţiat prioritatea pe care o acordă dezvoltării diplomaţiei economice, precum şi "potenţialul deosebit" pentru amplificarea cooperării dintre România şi Statele Unite pe acest palier. De asemenea, adaugă comunicatul, Maior a subliniat performanţele economiei româneşti şi prognozele pozitive ale acesteia, încurajându-i pe investitorii americani să valorifice oportunităţile de extindere şi creştere a investiţiilor în ţara noastră.

La eveniment au participat o serie de companii membre ale AMRO, printre care ADM, Cargill, Textron, ExxonMobil, Parsons, Amerocap, Lockheed Martin, Coca Cola, Amgen, MetLife, menţionează comunicatul. Reprezentanţii companiilor participante la întâlnire "şi-au arătat interesul de a contribui, în continuare, la amplificarea schimburilor comerciale româno-americane, apreciind deschiderea manifestată de instituţiile româneşti şi reiterând necesitatea continuităţii politicilor guvernamentale în planul stabilităţii fiscale şi a climatului investiţional", punctează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.