Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Privilegiile de fost cancelar stârnesc nemulțumire: Merkel, avertizată de guvernul german să nu risipească banii statului

Daily Mail
Angela Merkel

Guvernul german i-a reamintit fostului cancelar german Angela Merkel restricțiile privind privilegiile sale, inclusiv cheltuielile de deplasare, și a cerut să facă economii, a relatat revista germană Spiegel, citând un raport al Ministerului de Finanțe către comisia de buget din Bundestag.

Documentul, care a fost pus la dispoziția publicației, spunea că biroul fostului cancelar nu ar trebui să fie un "statut", acesta fiind destinat "îndeplinirii atribuțiilor oficiale și a obligațiilor curente" și, de asemenea, "exclude utilizarea lui în scopuri personale și pentru a genera venituri suplimentare".

De asemenea, se menționează că rambursarea cheltuielilor de călătorie ale lui Merkel poate fi luată în considerare doar "dacă fostul cancelar federal călătorește în numele și în interesul Republicii Federale Germania".

După cum a explicat revista, întreținerea somptuoasă a lui Merkel în biroul său cu nouă angajați la Bundestag a atras critici. I s-au reamintit restricțiile privind privilegiile, inclusiv cheltuielile de călătorie, potrivit revistei. Fostul cancelar a fost îndemnat de coaliția guvernamentală să respecte disciplina costurilor atunci când lucrează în Bundestag, iar între cancelarie și reprezentanții biroului lui Merkel au avut loc negocieri, care au presupus dotarea cu personal a lui Merkel în conformitate cu cerințele.

De asemenea, ziarul amintește că coaliția guvernamentală vrea să dizolve complet biroul fostului cancelar Gerhard Schröder din cauza apropierii acestuia de Rusia. Fostul cancelar a intentat acum un proces la un tribunal din Berlin împotriva așa-numitei imobilizări a biroului său.

Anterior, comisia de buget a decis să reducă dimensiunea echipelor foștilor cancelari în 2019. Potrivit acestuia, fostul șef al guvernului ar trebui să primească cel mult un șef de birou, doi funcționari de birou, un asistent de birou și un șef de echipă. Unul dintre ofițerii de birou urmează să fie desființat după cinci ani. Echipa lui Merkel, potrivit publicației, depășește în mod clar aceste limite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.