DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PRM îi cere lui Iohannis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării: România Mare semnalează o amenințare la adresa securității naționale

prm

PRM îi cere public președintelui României să reacționeze împotriva proiectului aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputațior prin care se încearcă forțarea introducerii vaccinării obligatorii în legislația românească. România Mare atrage atenția că acest proiect încălcă drepturilor celor vizați de acest proiect de lege. Astfel, PRM le cere partidelor reprezentate în Camera Deputaților să voteze împotriva adoptării "proiectului de lege înregistrat sub nr. PLX 399/2017, acesta fiind un exemplu de abuz grav împotriva cetățenilor români".

"În această perioadă, în societatea românească au loc discuții intense despre proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România, proiect aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților ce este înregistrat sub nr. PLX 399/2017 și prin care este introdusă cu forță obligatorie în legislația românescă, instituția vaccinării obligatorii, cu încălcarea evidentă a drepturilor celor vizați de acest proiect de lege, care va fi supus la vot în această perioadă.

Acțiunea de promovare de către fostul guvern P.S.D. a acestui proiect de lege, este deosebit de îndrăzneață în anticonstituționalitatea ei, a disprețului față de drepturile cetățenilor români, în mod concret față de integritatea lor corporală.

Dispozițiile conținute în proiectul de lege, în pretinsa aplicare a prevederilor articolul 34 aliniatele (1) și (2) din Constituția României privind garantarea și promovarea dreptului la ocrotirea sănătății și în pretinsa îndeplinire a obligației de asigurare a igienei și sănătății publice, legiferează încălcarea dispozițiilor articolului 22 aliniatul (1) din Constituție, potrivit cărora, dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

Prin prevederile sale concrete proiectul de lege încalcă și dispozițiile articolului 3 din Declaratia universala a drepturilor omului, adoptată și proclamată la Paris la 10 decembrie 1948 de Adunarea Generala a O.N.U., potrivit cărora, ,,Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale.”, inclusiv cele ale articolului nr. 1 și articolului 3 literele f) și l) din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991

(republicată) privind securitatea națională a României, constituind o ameninţare la adresa securităţii naţionale a României.

Pentru motivele anterior menționate, conducerea Partidului România Mare, cere tuturor partidelor reprezentate în Camera Deputaților, să voteze împotriva adoptării proiectului de lege înregistrat sub nr. PLX 399/2017, acesta fiind un exemplu de abuz grav împotriva cetățenilor români.

Cerem de asemenea, președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus-Werner IOHANNIS, convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru analizarea situației create, care este una de amenințare la adresa securității naționale, așa cum este ea definită în dispozițiile articolului nr. 1 din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 (republicată) privind securitatea națională a României", se arată în comunicatul PRM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.