Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRM reacţionează la declaraţiile Ambasadorului SUA: Republica Moldova este parte a istoriei României

prm

Partidul România Mare (PRM) a luat cunoştintă cu nedumerire şi tristete de declaraţiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii (SUA) din Republica Moldova, James D. Pettit, considerând aceste declaraţii ca fiind de neînteles. PRM consideră că după o perioadă de mai bine de un an petrecută la Chişinău, reprezentantul SUA, stat partener al României, nu avea cum să nu cunoască istoria Basarabiei precum şi faptul că ea a fost smulsă din cadrul României prin tratatul secret Molotov –Ribbentrop, prin care doi dictatori, Hitler şi Stalin, şi-au împărţit sferele de influenţă în perioada premergătoare celui de a doilea război mondial.

“Excelenta sa, James D. Pettit, nu avea cum să nu cunoască faptul că însăşi denumirea de Basarabia este numele dat acestui teritoriu după dinastia întemeietoare a voievodatului Ţării Româneşti, familia Basarabilor”, a declarat Adrian Popescu, preşedintele interimar al Partidului România Mare, precizând că “visul românilor de a readuce Republica Moldova în graniţele României este o realitate care mai devreme sau mai târziu are să se realizeze”.

În opinia PRM, declaraţia amasadorului SUA la Chişinău vine în sprijinul intenţiilor Rusiei, care de-a lungul anilor s-a împotrivit unirii României cu Republica Moldova, lucru pe care noi, românii, nu îl putem accepta.

“Reacţia firească a oricărui stat independent şi liber, precum România, ar fi ca prin reprezentanţii săi, preşedintele României, Klaus Iohannis, sau premierul Dacian Cioloş, să se ceară explicaţii partenerilor noştri şi, cel mai important, să stim dacă declaraţiile ambasadorului SUA la Chişinău reprezintă poziţia Departamentului de Stat al SUA sau este doar o părere personală a Excelenţei sale, James D. Pettit”, a afirmat Adrian Popescu, subliniind că “dorinţa românilor de a fi în acelaşi graniţe s-a dovedit, de-a lungul timpului, un fapt real, nu un moft. Întrebarea corectă privind Unirea nu este “dacă?”, ci “când?” are să se înfăptuiască”.

Vă reamintim că în urma cu câteva zile, ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a declarat în cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune Moldova1, printre altele, că “Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure şi că unirea ţării cu România “nu este o alegere practică” indiferent de motiv”, declaraţie care vine în contradicţie cu relitatea istorică, în primul rând, dar şi cu dorinţa majorităţii a românilor de a vedea Republica Moldova şi România un stat unitar, conform unui comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.