Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România a RUPT acordul cu PSD și ALDE pentru candidați unici la primării în Bistrița-Năsăud, dar îl va susține pe Radu Moldovan la CJ

fuziune

Filiala Bistriţa-Năsăud a Pro România a anunţat duminică seara că va merge pe liste separate de PSD şi ALDE la alegerile locale, dar că îl va susţine pe candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, scrie Agerpres, după ce inițial s-a bătut palma pentru candidați unici PSD-Pro Romania-ALDE pentru primari.

Potrivit comunicatului, Pro România a decis să nu mai semneze, la nivel judeţean, un protocol de colaborare cu PSD şi ALDE în vederea constituirii unei alianţe electorale.

"Echipa de conducere a organizaţiei judeţene a Pro România a decis să anunţe în mod oficial că, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, nu a fost semnat, nu este semnat protocol de colaborare electorală cu PSD şi ALDE, aşa cum a fost anunţat în presă. Decizia de-a merge pe liste separate a fost luată în cadrul unei şedinţe de lucru a organizaţiei judeţene desfăşurate vineri, 21 februarie. În urma dezbaterilor, Biroul Judeţean de conducere al Pro România BN (compus din toţi preşedinţii de organizaţii locale şi coordonatorii judeţeni) a decis să respingă adoptarea şi semnarea protocolului de colaborare electorală cu PSD şi ALDE, aşa cum a fost propus săptămâna trecută la sediul PSD Bistriţa-Năsăud", se precizează în documentul citat.

Cei de la Pro România îl vor susţine, însă, pe liderul judeţean al PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, dar vor propune o listă separată de consilieri judeţeni.

De asemenea, la nivelul municipiului Bistriţa, Pro România va avea propriul candidat pentru funcţia de primar.

Motivele invocate de conducerea filialei judeţene a Pro România în luarea acestor decizii sunt dorinţa de a-şi exprima liber viziunea asupra administraţiei locale, onorarea promisiunii de a lua decizii politice transparente şi faptul că acest partid este "singurul care a elaborat un program politic pentru următorii patru ani, cu 10 măsuri despre care avem siguranţa că pot readuce echilibrul românilor".

Luni, 17 februarie, liderii organizaţiilor PSD, ALDE şi Pro România din judeţul Bistriţa-Năsăud au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PSD, că au decis să formeze o alianţă electorală pentru alegerilor locale din vara acestui an şi să aibă candidaţi unici în toate cele 62 de unităţi administrativ-teritoriale, dar şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Cei trei lideri judeţeni de la PSD, ALDE şi Pro România au precizat, la acea dată, că au primit acordul conducerilor naţionale ale partidelor pentru a încheia alianţa electorală.

Vezi si: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.