Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România, semnal de alarmă: PSD vrea să închidă gura presei

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) atrage atenția că există informații alarmante despre o viitoare acțiune a PSD împotriva presei care critică actuala putere. ”Mai precis, este vorba despre un proiect de lege pentru „transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire a banilor”, fiind în special vizate publicațiile electronice, redacțiile și site-urile online. Acest demers este clar o amenințare la adresa libertății de exprimare, a libertății presei și a jurnaliștilor independenți. Ce e greu de înțeles? Luna trecută, ministrul de Interne, Carmen Dan, opina că activitatea românilor pe rețelele de socializare va trebui reglementată prin lege, în sensul de a controla conținutul lor, pentru a ne alinia la legislația europeană. Ar trebui să vedem aici un semnal!”, anunță Rebega pe pagina sa de socializare.

Europarlamentarul Pro România explică faptul că presa și orice ONG, orice publicație sau asociație non-profit sunt obligate să funcționeze după legi clare, să fie înregistrate și să plătească taxele aferente. ”În rest, libertatea de exprimare este garantată prin Constituție, precum și prin apartenența României la spațiul euro-atlantic. Singurele limitări asupra conținutului sunt legate de incitarea la ură și la violență și sunt reglementate explicit prin lege”, mai spune politicianul.

Rebega își încheie pledoaria pentru libertatea presei cu următorul mesaj: ”Libertatea presei a fost, din 1990 și până acum, singurul spațiu care a scăpat încercărilor de control politic de inspirație totalitară. Iată că se profilează un risc major în acest sens. Cred că toată partea sănătoasă a societății românești trebuie să se mobilizeze rapid și hotărât pentru a contracara orice încercare de limitare a libertății de exprimare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.