Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problema migraţiei principala temă a discuţiilor dintre Angel Tîlvăr și Faruk Kaymakci, ministrul adjunct de Externe al Turciei

camera deputatilor
angel tilvar

Problema migraţiei, care se va menţine pe agenda europeană, a constituit una dintre temele principale ale discuţiilor care au avut loc luni între preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Angel Tîlvăr, şi Faruk Kaymakci, ministrul adjunct de Externe al Turciei şi director pentru Afaceri Europene. La discuţii a fost prezent noul ambasador al Republicii Turcia în România, Fusun Aramaz, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

"Oficialul român i-a urat doamnei ambasador succes în îndeplinirea mandatului şi şi-a exprimat speranţa într-o foarte bună colaborare, în acelaşi spirit al bunelor relaţii diplomatice avute cu predecesorul său. Discuţiile purtate s-au axat pe problema migraţiei, ca o provocare, care se va menţine pe agenda europeană pentru o perioadă de timp care justifică o abordare foarte bine pregătită. Un alt subiect de discuţie a fost Preşedinţia Consiliului UE, asigurată de România, care, acţionând ca un mediator onest şi neutru, şi-a propus să creeze cadrul de exprimare favorabil tuturor statelor care se implică şi susţin definirea viitorului proiectului european, un rol fundamental revenind dimensiunii parlamentare, în sensul promovării unei Europe mai coezive, mai puternice şi mai aproape de nevoile cetăţenilor", a precizat un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, partea română a arătat că un exemplu al importanţei acordate de ambele ţări cooperării interparlamentare este şi concretizarea intensificării dialogului parlamentar direct, prin vizita ce va avea loc în luna mai, anul acesta, la Ankara, a reprezentanţilor Comisiei pentru afaceri europene din Camerei Deputaţilor, la invitaţia omologilor parlamentari turci.

"Dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei României la Consiliul UE reprezintă un cadru propice exprimării tuturor celor interesaţi într-o Europă mai puternică, mai unită şi mai aproape de nevoile cetăţenilor", a subliniat Angel Tîlvăr.

La rândul său, Faruk Kaymakci a exprimat dorinţa ţării sale de a aprofunda Parteneriatul Strategic bilateral şi a reiterat faptul că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă pentru Turcia un obiectiv strategic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.